DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

AS “RĪGAS SILTUMS” pieslēdzas Zemes stundai, samazinot enerģijas patēriņu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “RĪGAS SILTUMS” šī gada 25.martā, no plkst. 20.30 līdz 21.30, globālajā akcijā Zemes stunda samazinās apgaismojumu četrās siltumcentrālēs, automātiskajā gāzes katlumājā un administratīvajās ēkās, vēršot sabiedrības uzmanību klimata pārmaiņām un apliecinot uzņēmuma rīcību videi draudzīgai rīcībai ikdienā.

Objekti, kuros tiks izslēgta gaisma:

  • SC "Imanta", SC "Ziepniekkalns", SC "Daugavgrīva" – izslēgts ārējais apgaismojums un daļēji iekšējais apgaismojums.
  • SC "Vecmīlgrāvis" – izslēgts ārējais apgaismojums, samazināts iekšējais apgaismojums. Apgaismojums paliks tikai iebraucamajā daļā un šķeldas uzglabāšanas laukumā.
  • KM Keramikas ielā 2A  izslēgts ārējais apgaismojums.
  • Samazināts apgaismojums teritorijā Pildas ielā 43.
  • Samazināts apgaismojums Dispečeru dienestā.

Piedaloties Zemes stundā, sagaidāmais elektroenerģijas patēriņš samazināsies aptuveni par vairāk nekā 30 kW. Ikgadējā dalība Zemes stundā ir simbolisks žests, apliecinot, ka AS “RĪGAS SILTUMS” ir svarīga atbildīgas vides politikas īstenošana.

Siltumapgādes uzņēmums kopš 2020.gada jūlija efektīvu elektroenerģijas ražošanu pašpatēriņam uzsācis ar saules paneļiem, kas izvietoti uz administratīvās ēkas Cēsu ielā 3A jumta, kā arī 2022. pavasarī ekspluatācijā tika nodota otra saules elektrostacija elektroenerģijas ražošanai Pildas ielā 43 ar uzstādīto kopējo elektrisko jaudu 64.26 kW, kas izbūvēta uz jumta. Kopumā saražojot saražot vairāk nekā 106 tūkst. kWh enerģijas, kas ir solis Zaļā biroja attīstībai.

AS “RĪGAS SILTUMS” īsteno videi draudzīgu un ilgtspējīgu darbības politiku. Ikdienā tiek veikta taupīga elektroenerģijas lietošana, patērējot tikai tik, cik nepieciešams drošas un nepārtrauktas siltumenerģijas ražošanai un pārvadei. Uzņēmumā  pilnībā nomainīti novecojušie gaismas ķermeņi pret jaunām un efektīvām LED spuldzēm, kuras patērē līdz pat 5 reizēm mazāk enerģijas. Pilotprojekta ietvaros AS “RĪGAS SILTUMS” 2023. gadā tiks ieviesta viedā energodatu apstrādes platforma ar mērķi izveidot vienotu sistēmu uzņēmuma ēku energopārvaldībai.   

AS “RĪGAS SILTUMS” mudina ikvienu iedzīvotāju, uzņēmumu, pašvaldību un organizāciju piedalīties Zemes stundā, izslēdzot apgaismojumu uz vienu stundu, apņemoties videi draudzīgākai rīcībai ikdienā.

Atcerēsimies - viszaļākā, lētākā un neatkarīgākā enerģija ir tā, ko nepatērējām, tādēļ aicinām siltināt ēkas un pārveidot siltumapgādes sistēmas, lai efektīvi regulētu siltumu mājās!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI