DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

AS "Rīgas Siltums" nākamajai apkures sezonai iegādāsies trīs reizes lētāku dabasgāzi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS RĪGAS SILTUMS nākamajai apkures sezonai atklāta konkursa rezultātā iegādāsies trīs reizes jeb par 67% lētāku dabasgāzi. Piedāvājumus iesniedza trīs pretendenti, un par saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu ar viszemāko cenu tika atzīts AS “Latvenergo” piedāvājums.

Plānotais apjoms būs 460 tūkst. megavatstundu (MWh) dabasgāzes 2023./2024.gada apkures sezonai. Dabasgāzes iesūknēšana un noglabāšana Inčukalna pazemes gāzes krātuvē paredzēta līdz 2023. gada 30.septembrim.

Iesniegtie piedāvājumi:

  • AS “AJ Power Gas”: 62,80 EUR/MWh  
  • AS “Latvenergo”: 55,67 EUR/MWh  
  • SIA “Elenger”: 57,75 EUR/MWh  

AS RĪGAS SILTUMS Valdes loceklis Raivis Elliņš: “Saņemtie piedāvājumi ir iepriecinoši, kas nozīmē, arī iedrošinošas siltumenerģijas tarifa prognozes nākamajai apkures sezonai.”

Būtiskākais nosacījums, ko strikti ievēro Rīgas siltumapgādes uzņēmums, ka dabasgāzes izcelsmes valsts  nedrīkst būt Krievija.

Uzņēmuma ilgtermiņa prioritāte ir turpināt zaļo kursu, atsakoties no fosilajiem energoresursiem, kas ir videi draudzīgs un ilgtspējīgs lēmums.

Šobrīd atjaunojamo energoresursu īpatsvars ir jau 52%. Savukārt līdz 2026.gadam AS "RĪGAS SILTUMS" plāno saražot 90% siltumenerģijas, izmantojot tikai atjaunojamos energoresursus.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI