DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. martā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai atklātā konkursā tiks izraudzīts padomes priekšsēdētājs un četri padomes locekļi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 24. martā, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu gan uz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētāja amatu, gan uz četriem SPRK padomes locekļu amatiem. Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 12. aprīlim.

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir šādas: nevainojama reputācija, vismaz maģistra grāds vai tam pielīdzināms grāds, ne mazāk kā piecu gadu administratīvā darba pieredze organizācijas vadībā vai pieredze darbā vadošā amatā kādā no regulējamām nozarēm. Tāpat pretendentiem jābūt ar zināšanām un izpratni par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas, investīciju vadības, grāmatvedības un tiesību zinātņu jautājumiem. Jābūt arī zināšanām par normatīvajiem aktiem regulējuma nozaru jomā un C1 līmenī jāpārvalda latviešu valoda, savukārt B2 līmenī – angļu valoda un vēl kāda svešvaloda.

Pretendējot uz SPRK padomes priekšsēdētāja amatu, papildus jau nosauktajām prasībām, pretendentiem pēdējo 10 gadu laikā jābūt guvušiem ne mazāk kā piecu gadu pieredzi organizācijas vadībā vai citā vadošā amatā ar vismaz 10 padotajiem darbiniekiem. Iesniedzot pieteikumu konkursā, jānorāda, par kuru no pozīcijām pretendents konkursā sacentīsies.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem, kā arī prezentēs savu redzējumu par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas attīstību valstī un regulatora darbības prioritātēm. Pretendenti, kuri tiks izvirzīti uz konkursa trešo kārtu, tiks vērtēti, pārbaudot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, lēmumu pieņemšanu, rezultātu sasniegšanu, vērtību apzināšanos. Papildus šīm vadības kompetencēm pretendentiem uz padomes priekšsēdētāja amatu tiks pārbaudītas arī pārmaiņu vadīšanas prasmes, savukārt pretendentiem uz padomes locekļu amatiem – prasme darboties komandā.  

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušie pretendenti tiks virzīti Ministru kabineta apstiprinājumam. SPRK padomes priekšsēdētāju un padomes locekļus pēc Ministru kabineta priekšlikuma amatā ieceļ Saeima. Ieņemot amatu, nākamais SPRK padomes priekšsēdētājs saņems mēnešalgu 5450 euro apmērā (pirms nodokļu nomaksas), SPRK padomes locekļi – 5300 euro apmērā (pirms nodokļu nomaksas), sociālās garantijas, kā arī iespēju pieņemt sabiedrībai būtiskus lēmumus sabiedrisko pakalpojumu jomā, vienlaikus nodrošinot sabiedrības un komersantu interešu līdzsvarošanu, kā arī sabiedrisko pakalpojumu attīstību.

Gan viens, gan otrs SPRK padomes konkursa sludinājums publicēts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” un tiks publicēts Nodarbinātības valsts aģentūras CV/Vakanču portālā, MK tīmekļvietnē un sociālajos tīklos.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir: finanšu ministrs Jānis Reirs, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs un Satiksmes ministrijas valsts sekretāre Ilonda Stepanova.

Konkursu organizē Valsts kanceleja, pamatojoties uz 2020. gada 27. oktobra Ministru kabineta noteikumiem Nr.648 “Noteikumi par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja un padomes locekļu amata pretendentu atlasi”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI