DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš ar Austrālijas premjerministru pārrunā ciešākas divpusējās attiecības

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 21. janvārī, notika Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa telefona saruna ar Austrālijas premjerministru Skotu Morrisonu (Scott Morrison). Sarunas laikā tika pārrunāti divpusējo attiecību stiprināšanas jautājumi un sadarbība starptautiskajās organizācijās, tostarp sadarbība cīņā pret dezinformāciju. Latvijai ar Austrāliju notiek aktīva sadarbība ANO ietvaros, jo īpaši dezinformācijas apkarošanas jomā.

Austrālija bija līdzautore 2020. gada jūnijā Latvijas rosinātajam starpreģionālajam paziņojumam par cīņu ar dezinformāciju Covid-19 kontekstā. Dezinformācija ir būtisks cīņu ar pandēmiju bremzējošs faktors visā pasaulē.

Tika pārrunātas arī aktualitātes Eiropas Savienības – Austrālijas sadarbībā, tai skaitā sarunas par ES-Austrālijas Brīvās tirdzniecības nolīgumu. K. Kariņš sarunas laikā uzsvēra nepieciešamību veidot ciešākas attiecības ar līdzīgi domājošām valstīm, kuras vieno kopīga izpratne par vērtībām un aktuālajiem starptautiskās politikas jautājumiem. Abas valstis tuvina arī salīdzinoši lielā Latvijas diaspora Austrālijā – pēc Otrā pasaules kara Austrālija uzņēma apmēram 25 000 tautiešu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI