DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Uzmanību ģimenes ārsta Jura Jakovina pacientiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, ieguvuši informāciju epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā, ka ģimenes ārsts Juris Jakovins, kurš pacientus pieņem gan Valmierā, gan Rencēnos, ir veicis pacientu aprūpi ar Covid-19 saslimšanas simptomiem.

Visi pacienti, kas kontaktējušies, ar ģimenes ārstu, tai skaitā bijuši vizītē pie ārsta no 2020.gada 27.decembra līdz 2021. gada 11.janvārim ir nosakāmi par tuvām kontaktpersonām un viņiem jādodas mājas karantīnā.

Par augsta riska kontaktpersonām ir nosakāmi visi cilvēki, kas kontaktējušies ar saslimušo tuvāk par 2 m, ilgāk par 15 minūtēm, vai pavadījuši vienā telpā ilgāk par 15 minūtēm.

Ieteikumi un rīcība kontaktpersonām atrodama šeit: https://www.spkc.gov.lv/lv/majas-karantina-kontaktpersonam

Lūdzam visas ģimenes ārsta kontaktpersonas sazināties ar SPKC Vidzemes reģionālās nodaļas epidemiologiem darba laikā no 8:30-17:00 pa tālruni 64281131.

Atgādinām, ka līdz 25. janvārim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19, ja cilvēkam ir saslimšanas pazīmes, piemēram, akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c. Šajā laikā Covid-19 analīzes var nodot arī bez ārsta nosūtījuma.

Nacionālais veselības dienests rīt sniegs plašāku informāciju par to, kur J.Jakovina pacienti var saņemt ģimenes ārsta prakses sniegto palīdzību.

Šobrīd tiek risināts jautājums par papildus iespējām veikt Covid-19 testus Valmierā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI