DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Skola

Ģirģens aicina valdībā neatbalstīt attālinātās mācības skolēniem no 1. līdz 6.klasei

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publiskajā telpā izskanot iespējamiem risinājumiem skolās Covid-19 izplatības ierobežošanai, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens aicina neatbalstīt attālinātās mācības skolēniem no 1. līdz 6.klasei, jo ilgtermiņā risinājums var negūt panākumus kvalitatīvai izglītībai.

Ģirģens uzsvēra, ka risinājumam par attālinātām mācībām skolēniem no 1. līdz 6.klasei nav ilgtermiņa stratēģijas. Ministra ieskatā, skolēniem no 1. līdz 6.klasei nav patstāvīgas motivācijas un prasmes pašiem bez vecāku vai citu pavadoņu atbalsta mācīties pilnvērtīgi.

“Uzskatu, ka Covid-19 izplatības ierobežojumiem jābūt loģiskiem, mērķtiecīgiem, vērstiem tiešām uz vīrusa cēloņa ierobežošanu nevis uz pieņēmumu, ka skolēni no 1. līdz 6.klasei varētu būt vīrusa izplatības viens no galvenajiem iemesliem. Veiksmīgas krīzes pārvarēšanas pamatā ir māka vadīt riskus bez stresa un haotiskiem lēmumiem,” sacīja Ģirģens, uzsverot, ka nenoliedz Covid-19 izplatības problēmas skolās, taču aicina domāt arī par kvalitatīvas izglītības nodrošināšanu.

Tāpat ministrs aicina vīrusa izplatību skolās risināt, strādājot ar konkrētām skolām un neaizslēdzot visas skolas reizē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI