DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Skola

Nodrošina finansējumu šim gadam Ukrainas civiliedzīvotāju izglītībai Latvijā

FOTO: Zane Bitere, LETA

Lai nodrošinātu Ukrainas civiliedzīvotāju bērnu izglītības ieguves iespējas Latvijā, valdība nodrošinājusi finansējumu vairāk nekā 5,1 miljonu eiro apmērā pedagogu darba samaksai un izglītības pasākumiem līdz šā gada 31.augustam. To paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais rīkojums par apropriācijas pārdali, kas šodien, 2024. gada 16.janvārī, apstiprināts valdībā.

Finansējums nodrošināts laika posmam no 2024. gada 1. janvāra līdz 31. augustam par Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri uz 2023. gada 1. septembri ir reģistrēti Valsts izglītības informācijas sistēmā ar un turpina izglītības ieguvi arī pēc 2023. gada 1. septembra.

Šajā mācību gadā mācības pašvaldību un privātajās izglītības iestādēs uzsāka 3292 Ukrainas civiliedzīvotāji.

Ja pēc 2024. gada 1. septembra būs nepieciešams finansējums par Ukrainas civiliedzīvotājiem, jautājums par nepieciešamo finansējumu 2024. gadam no septembra līdz decembrim tiks skatīts valdībā, veicot finansējuma pārdali no budžeta resora “74. Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums” programmas 17.00.00 “Finansējums Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā noteikto pasākumu īstenošanai””.

Valdībā apstiprinātais rīkojums “Par apropriācijas pārdali no budžeta resora “74. Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums” programmas 17.00.00 “Finansējums Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā noteikto pasākumu īstenošanai”” pieejams Ministru kabineta tīmekļvietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI