DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Skola

Zemkopības ministrija turpina darbu pie skolēnu ēdināšanas sistēmas uzlabošanas

Zemkopības ministrija izstrādājusi galvenos darbības virzienus Skolu ēdināšanas uzlabošanai, kuri jāīsteno, lai uzlabotu skolēnu ēdināšanu izglītības iestādēs un skolēni ikdienā saņemtu pilnvērtīgāku un veselīgāku uzturu, ko ražojuši vietējie lauksaimnieki un pārtikas ražotāji.

Zemkopības ministrs Armands Krauze: “Ar  skolēnu ēdināšanā tieši iesaistītajām Veselības, Izglītības un zinātnes, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām esam vienojušies par veicamajiem darbiem skolēnu ēdināšanas uzlabošanai Latvijā. Tagad kopīgi ar visām iesaistītajām pusēm – izglītības iestādēm, pašvaldībām, ēdinātājiem, lauksaimnieku organizācijām, uztura ekspertiem, dietologiem un citiem – strādāsim pie konkrētiem veicamajiem darbiem, kurus var paveikt jau tuvākā nākotnē, lai uzlabotu mūsu bērnu un jauniešu ēdināšanu skolās. Tas ne tikai radinās jaunatni pie veselīgāka ikdienas uztura, bet arī  dos vairāk iespēju vietējiem lauksaimniecības un pārtikas ražotājiem.”

Programma paredz atbalstīt visas skolu ēdināšanas procesā iesaistītās puses, lai efektīvāk organizētu bērnu ēdināšanu, uzlabojot sadarbību visos pārtikas piegādes ķēdes posmos, īpaši ar lauksaimniekiem, pārtikas   uzņēmumiem,  ēdinātājiem un vecākus pārstāvošajām organizācijām. Viens no galvenajiem mērķiem ir palielināt vietējās izcelsmes pārtikas piegādi skolu ēdināšanai, ievērojot sezonālo produktu izvēli, kā arī samazināt pārtikas zudumu un atkritumu apjomu.

Jau ziņots, ka 2023. gada oktobrī Latvija pievienojās Skolu ēdināšanas koalīcijai, un tas ļaus iegūt citu valstu pieredzi par veselīgas un uzturvielām bagātas skolēnu ēdināšanas programmas izveidi un praktisku ieviešanu. Šie darbības virzieni kā Latvijas nacionālo saistību dokuments, tiks šodien iesniegti arī Skolu ēdināšanas koalīcijas sekretariātam. Koalīcija būs viena no iespējām, kā apmainīties ar pieredzi ar citām valstīm par konkrētām rīcībām, lai uzlabotu skolu ēdināšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI