DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Valdība atbalsta "Kremerata Baltica" peļņas daļas novirzīšanu kapitālsabiedrības darbībai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabinets š.g. 14. jūlija sēdē atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) virzīto priekšlikumu valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību (VSIA) „Kremerata Baltica” dividendēs izmaksājamo prognozējamo peļņas daļu 2019. – 2021. gadā kopumā 3 088 eiro apmērā novirzīt kapitālsabiedrības darbībai, tādējādi nepalielinot tai nepieciešamo valsts budžeta dotāciju.

Kapitālsabiedrības darbības primārais mērķis nav peļņas gūšana, bet gan tai deleģēto valsts pārvaldes uzdevumu veikšana atbilstoši Kultūras institūciju likumam, tādēļ ikgadējo prognozējamo dividendēs izmaksājamo peļņas daļu nepieciešams novirzīt tai deleģēto valsts pārvaldes uzdevumu kultūras jomā nodrošināšanas izdevumu segšanai.

“Kremerata Baltica” ir nepieciešami ieguldījumi mūzikas instrumentu un aprīkojuma iegādei, kā arī scenogrāfijas izdevumu segšanai 32 400 eiro apmērā, no kuriem 3 088 eiro apmērā plānots segt no dividendēm, bet pārējo summu no pašu ieņēmumiem.

VSIA „Kremerata Baltica” ir valsts kapitālsabiedrība, kurā 100 % kapitāla daļu turētāja ir KM. Kapitālsabiedrība veic valsts deleģētus pārvaldes uzdevumus kultūras jomā, kuru ietvaros rada daudzveidīgas un kvalitatīvas profesionālās simfoniskās mūzikas koncertprogrammas, nodrošinot repertuāra plašumu un veicinot jaunradi, kā arī nodrošina profesionālās simfoniskās mūzikas mākslas popularizēšanu un pieejamību plašai Latvijas sabiedrībai, popularizē Latvijas profesionālās simfoniskās mūzikas mākslas sasniegumus ārvalstīs un apgūst starptautisko pieredzi simfoniskās mūzikas mākslas jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI