DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
3
3

SPKC publicē jaunos datus par saslimstības rādītājiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) tīmekļa vietnē https://spkc.gov.lv/lv/tavai-veselibai/aktualitate-par-jauno-koronavi/valstu-saslimstibas-raditaji-a/ ir publicēti jaunākie saslimstības dati par Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstīm,  Andoru, Monako, Sanmarino un Vatikānu, kā ārī citām valstīm*. Šonedēļ panākta Baltijas valstu epidemiologu kopējā vienošanās, ka turpmāk visas Baltijas valstis kā robežšķirtni paaugstinātai un augstai saslimstībai ar Covid-19, nosaka kopēju rādītāju 16 (kas ir 15.jūnija ES vidējais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotājiem).

Atgriežoties, vai tranzītā izbraucot (piemēram, pārsēšanās lidostā, izbraucat ar auto caur šo valsti)  no/caur Zviedrijas, Luksemburgas, Portugāles, Rumānijas, Bulgārijas, Apvienotā Karalistes, Čehijas vai  Monako, Latvijā jāievēro 14 dienu pašizolācija.

SPKC ir sagatavojis īsus ieteikumus – kas jādara:

Ja atrodies pašizolācijā un valstij, no kuras atgriezies, saslimstības rādītājs vairs nepārsniedz 16, tad pašizolāciju drīkst pārtraukt.

Atgādinām, ka ikvienam ir iespēja veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu arī tad, ja nav saslimšanas simptomu. Iepriekš ir obligāti jāpierakstās, zvanot uz tālruņa numuru 8303 darba dienās laikā no 8:00 - 20:00, sestdienās laikā no 9:00-15:00 un svētdienās laikā no 9:00-12:00. Sabiedrībai un epidemiologiem papildus rīks darbam ir izveidota lietotne “Apturi Covid”,lai ātrāk uzzinātu, vai esi bijis kontaktā ar Covid-19 saslimušo. Izmantojot lietotni, varēsi savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

* atbilstoši Eiropas Padomes “Ieteikums par pagaidu ierobežojumu nebūtiskiem ceļojumiem uz ES un iespējamu šāda ierobežojuma atcelšanu” https://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-9208-2020-INIT/lv/pdf

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI