DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Studenti un jaunuzņēmēji prezentēs agrīnas biznesa idejas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

30. jūnijā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) pirmsinkubatora «IdeaLAB» sezonas noslēgumā komandas prezentēs 25 biznesa idejas, kas aptver plašu spektru no pārtikas e-komercijas un videi draudzīgām inovācijām līdz spēļu biznesam un dzelzceļa pārmiju apsildes intelektuālās vadības sistēmām. Inovatīvāko ideju autoriem būs iespēja turpināt to attīstību ar RTU un Latvijas Universitātes (LU) izveidotā «Universitāšu inkubatora», akceleratora «BuildIT» vai citu atbalsta instrumentu palīdzību.

RTU «IdeaLAB» ir pirmsinkubācijas programma, kas dod iespēju apgūt uzņēmējdarbības prasmes, apvienojot jaunos un topošos uzņēmējus, mentorus, jaunrades entuziastus, mācībspēkus un investorus, nodrošinot vidi un atbalstu agrīnā attīstības stadijā esošu biznesa ideju realizēšanai. Agrīns atbalsts ir ļoti nepieciešams un citviet reti pieejams. Programma piedāvā modernu apmācību programmu ar praktiķu iesaisti, kouču sesijas, mentorus, kā arī RTU Dizaina fabrikas tehnisko atbalstu. Katrai komandai ir pieejams arī atbalsta fonds ap 2500 eiro apmērā biznesa idejas attīstībai, piemēram, izpētei, sākotnējai pārbaudei, pirmā prototipa izveidei, individuālām dažādu jomu profesionāļu konsultācijām, finanšu ekspertu un juristu padomiem. RTU studenti var pretendēt arī uz 200–228 eiro lielu ikmēneša stipendiju.

Katrā «IdeaLAB» sezonā piedalās 20 komandas, apmācību procesā 2019./2020. gada sezonā iesaistījās arī vairākas «Rīgas drosmes granta» komandas. Pirmsinkubatora komandas attīsta biznesa idejas dažādos tautsaimniecības virzienos, atsevišķas idejas jau piesaistījušas industrijas interesi, piemēram, «Brocco», kas izstrādā aplikāciju ikdienas pārtikas pirkumu optimizācijai, konvertējot receptes nepieciešamo produktu sarakstā, pavasarī plūca laurus pārtikas nozares hakatonā «Future of Food».

Komandu prezentācijas notiks attālināti. Tās vērtēs «Universitāšu inkubatora» vadītājs Kristiāns Karlsons un akceleratora «Buildit» partneris un izpilddirektors Matīss Neimanis, mudinot inovatīvāko ideju autorus turpināt to attīstību. Ideju tālāka virzība iespējama arī ar RTU atbalsta instrumentiem, piemēram, piedaloties Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) programmās «Climate-KIC», «EIT Food» utt.

«Arvien vairāk «IdeaLAB» iepriekšējo sezonu dalībnieku redzu Latvijas jauno uzņēmēju vidū, kas liecina par to, ka ejam pareizajā virzienā. Pirmsinkubatora galvenais mērķis ir radīt izpratni par uzņēmējdarbību un veicināt studentu uzņēmējspēju attīstību. Mēs piedāvājam drošā vidē pārbaudīt, vai studentam piemīt uzņēmēja gars, un gūt pieredzi un zināšanas uzņēmējdarbības vai personības attīstībai. Nākamās sezonas dalībniekiem kā ieejas karte programmā kalpos definēta problēma, kuru ar savu biznesa ideju dalībnieks vēlas risināt, un dalībnieka pašmotivācija,» stāsta RTU «IdeaLAB» koordinatore Līga Jupatova. Jaunā sezona sāksies oktobrī.

RTU «IdeaLAB» ir daļa no vērienīgā projekta «Inovāciju granti studentiem» (ERAF līdzfinansētais projekts Nr. 1.1.1.3/18/A/001 «RTU inovāciju granti studentiem»).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI