DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Licencēta jaunā kopīgā izglītības zinātņu doktora studiju programma

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 27. maijā, Augstākās izglītības kvalitātes aģentūra piešķīrusi licenci kopīgajai doktora studiju programmai “Izglītības zinātnes”, kas tapusi līdz ar nacionāla līmeņa pārmaiņām pedagogu izglītības sistēmā.

Kopīgo doktora studiju programmu “Izglītības zinātnes” kopīgi īsteno četras Latvijas augstskolas – Latvijas Universitāte partnerībā ar Daugavpils Universitāti, Liepājas Universitāti un Rēzeknes Tehnoloģiju Akadēmiju. Programma ir unikāla Latvijā un Baltijā, jo tā tiek realizēta kā kopīga starpaugstskolu doktora studiju programma izglītības zinātnēs, kuras moduļi tiks īstenoti vairākās augstskolās dažādos valsts reģionos.

Programmas mērķis ir pilnveidot doktoranta pētniecisko un akadēmisko kompetenci izglītības zinātnēs patstāvīgas un novatoriskas pētnieciskās darbības veikšanai, izglītības zinātņu teoriju pilnveidei un izstrādei, pedagoģiskās prakses uzlabošanai dažādos izglītības līmeņos (no pirmsskolas līdz pieaugušo izglītībai) Latvijas un starptautiskā mērogā, patstāvīgi izstrādājot un publiski aizstāvot promocijas pētījumu, kas satur oriģinālu zinātnisku pētījumu rezultātus un sniedz jaunas zināšanas izglītības zinātnēs.

Līdz ar licences piešķiršanu kopīgajai doktora studiju programmai “Izglītības zinātnes” (programmas direktore profesore Zanda Rubene) Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte jau 2020. gada vasarā uzņems studētgribētājus jau četrās jaunveidotās studiju programmās pedagoģijā un izglītības zinātnēs, tostarp arī jau maija sākumā licencētajās programmās: 2. līmeņa augstākās profesionālās izglītības studiju programmā “Skolotājs” (programmas direktore asociētā profesore Ieva Margeviča-Grinberga), maģistra studiju programmā “Izglītības zinātnes” (programmas direktore asociētā profesore Dita Nīmante) un maģistra studiju programmā “Tehnoloģiju inovācijas un dizains izglītībai” (programmas direktore profesore Linda Daniela).

Pašreiz licencēšanas procesu turpina vēl šādas jaunveidotās studiju programmas: profesionālā bakalaura studiju programma “Skolotājs”, profesionālā bakalaura studiju programma “Sākumizglītības skolotājs” un 1. līmeņa augstākās profesionālās izglītības studiju programma “Pirmsskolas skolotājs”.

Uzņemšana jaunveidotajās studiju programmās sāksies jau 2020. gada vasarā, savukārt to īstenošana – jau 2020. gada rudenī.

Aktuālajai informācijai par uzņemšanu studijās Latvijas Universitātē iespējams sekot vietnē www.gribustudet.lv un fakultātes vietnē www.ppmf.lu.lv.

Jaunās studiju programmas izglītības zinātnēs un pedagoģijā sniedz iespēju pamatstudiju līmenī iegūt skolotāju kvalifikāciju, bet augstāka līmeņa studiju programmās - maģistra vai doktora grādu izglītības zinātnēs. Jauno skolotāju izglītības studiju programmu veidošana, sadarbojoties Latvijas Universitātei ar Liepājas Universitāti, Daugavpils Universitāti un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju notiek, lai mazinātu studiju programmu fragmentāciju un izveidotu studiju programmas, kas sagatavo skolotājus vienoti nacionālā līmenī visā Latvijā.

Studiju programmu izstrāde notiek pateicoties Eiropas Sociālā fonda atbalstam projektā "Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena "Izglītība, pedagoģija un sports" studiju programmas”,  Nr. 8.2.1.0/18/I/004 aktivitātes - jaunu pedagoģijas programmu izstrādes īstenošana - ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI