DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

No 12. maija, braucot vilcienā, jālieto mutes un deguna aizsegs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ievērojot satiksmes ministra 08.05.2020. rīkojumu “Par piesardzības pasākumiem sabiedriskajā transportā”, lai ierobežotu infekcijas slimības COVID-19 izplatību, no otrdienas, 12. maija, vilcienos visu brauciena laiku pasažieriem būs jālieto mutes un deguna aizsegs katra paša un apkārtējo papildu drošībai. Par aizsegu tiek uzskatīta ne tikai medicīniskā maska vai respirators, bet arī šalle, lakats un citi tamlīdzīgi izstrādājumi.

Turpmāk vilcienu konduktori kontrolieri drīkstēs pasažieriem prasīt brauciena laikā lietot mutes un deguna aizsegu, t.i., respiratoru, masku, šalli, lakatu vai tml., un aizrādīt pasažieriem, kuri šo prasību neievēro. Tāpat nepieciešamības gadījumā citi pasažieri drīkstēs informēt par noteikto piesardzības prasību neievērošanu vilciena konduktoru kontrolieri vai atbildīgās valsts iestādes.

Pasažieri joprojām tiek aicināti vilcienā vispirms ieņemt tās sēdvietas, kas atrodas pamīšus, ievērot distanci no citiem pasažieriem gan brauciena laikā, gan iekāpjot un izkāpjot no vilciena. Tāpat, lai mazinātu cilvēkkontaktu, aicinām pasažierus izvēlēties vilciena biļetes attālinātu iegādi “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē vai mājaslapā, tādējādi ietaupot 5 vai 10% no biļetes cenas. Savukārt, pērkot biļeti vilcienā pie konduktora kontroliera, labāk ir veikt bezskaidras naudas norēķinus.

Atgādinām, ka ārkārtējās situācijas laikā aizvien ir spēkā aicinājums pirms katra brauciena izvērtēt tā nepieciešamību un izmantot sabiedrisko transportu tikai būtiskos gadījumos. Ja brauciens patiešām ir neatliekams, iespēju robežās lūdzam izmantot sabiedrisko transportu laikā, kad tajā ir mazāk pasažieru, īpaši tas jāņem vērā cilvēkiem, kuri ir pakļauti augstam saslimstības riskam.

Turpinoties ārkārtējai situācijai, no 13. maija joprojām ir atcelti 13 vilcienu reisi Dubultu, Jelgavas, Carnikavas un Ogres virzienā, savukārt 4 darba dienu vilcienu kustība Ogres un Jelgavas virzienā no 13. maija ir atjaunota. Tāpat, ņemot vērā siltāka laika iestāšanos, no 13. maija sešu vilcienu Rīga-Carnikava maršruts ir pagarināts līdz Saulkrastiem vai vilcieni ir norīkoti arī brīvdienās un sešu vilcienu Rīga-Dubulti maršruts ir pagarināts līdz Slokai. “Pasažieru vilciena” mājaslapā un mobilajā lietotnē publicētais vilcienu kustības saraksts, kas redzams 10 dienas uz priekšu, jau ietver minētās izmaiņas.

No 15. maija darbu atsāks “Pasažieru vilciena” Klientu apkalpošanas centrs Rīgas Dzelzceļa stacijā katru dienu no plkst. 7.00 līdz 19.00.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI