DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tiesai nodota lieta par personas piekaušanu līdz nāvei

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu divu personu apsūdzībā par to, ka viņi kādam tirdzniecības centra “Dole” apmeklētājam nodarīja smagus miesas bojājumus un atstāja bezpalīdzības stāvoklī. Rezultātā iestājās cietušā nāve.  

Kā norādīts lēmumā, 2019.gada 5.janvārī apsardzes uzņēmuma darbinieks devās uz tirdzniecības centra “Dole” tualeti, kur gulēja cietušais stiprā alkohola reibumā. Viņš cietušo nav varējis pamodināt, tāpēc izsaucis apsargu. Apsūdzētie kopā vairākas reizes iespēra guļošajam vīrietim, kas atradās bezpalīdzības stāvoklī, pa galvu un ķermeni. Pēc tam viņi cietušo izvilka no tirdzniecības centra un atstāja uz zemes. Kad ieradās medicīnas darbinieki, vīrietim tika konstatēta nāve.

Abi apsūdzētie savu vainu neatzīst.

Personas apsūdzētas par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, par kuru atbildība paredzēta Krimināllikuma 125. panta trešajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI