DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīgā notiks Zemessardzes 13.kājnieku bataljona komandiera maiņas ceremonija

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 7. novembrī, plkst. 13.00, Rīgā, Zemessardzes 1.Rīgas brigādē notiks 13.kājnieku bataljona komandiera svinīgā maiņas ceremonija, kuras laikā bataljona komandiera amatā stāsies majors Armands Ķesteris,  nomainot līdzšinējo komandieri pulkvežleitnantu Kasparu Mazitānu.

Zemessardzes 13.kājnieku bataljona komandiera svinīgajā maiņas ceremonijā piedalīsies Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis, Zemessardzes 1.Rīgas brigādes komandieris pulkvežleitnants Aivars Krjukovs, bataljonu komandieri, kā arī aicinātie viesi.

Majors Armands Ķesteris dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos uzsāka 1998. gadā, kā Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadets, 2000. gadā turpināja mācības Vācijas Sauszemes spēku virsnieku skolā un pēc absolvēšanas 2003.gadā turpināja dienestuvada komandiera amatā Štāba bataljona Autotransporta rotā. Līdz 2015. gadam dienestu turpināja Štāba bataljonā, kā rotas komandieris, Operatīvās nodaļas virsnieks, vēlāk nodaļas priekšnieks. No 2015. līdz 2017. gadam A. Ķesteris  bija Nacionālo bruņoto spēku komandiera biroja Sevišķo uzdevumu virsnieks. No 2017. līdz 2019. gadam apguva Vecākā Štāba virsnieku kursu Vācijas Bundesvēra vadības akadēmijā. Majors Armands Ķesteris ir piedalījies starptautiskajā operācijā Afganistānā, kā arī saņēmis vairākus Nacionālo bruņoto spēku apbalvojumus par nopelniem dienestā.

Zemessardzes 1. Rīgas brigādes teritorijā atrodas pieci bataljoni – Zemessardzes 1.Rīgas brigādes 13.kājnieku bataljons Teikā, 17. kaujas atbalsta bataljons Mārupes novadā, 19. kaujas nodrošinājuma bataljons Stopiņu novadā, Studentu bataljons Torņkalnā un  53. kājnieku bataljons Bauskā/Iecavā, kā arī atsevišķās rotas - Aizsardzības no masu iznīcināšanas ieročiem rota Teikā un Inženieru rota Iecavā.

Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardzē uzņem Latvijas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama Zemessardzes mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā – Pievienojies.

Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, darbu sācis arī Zemessardzes vienotais diennakts tālruņa numurs – 1811.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI