DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
2
2

“Gutenbergs” viesnīca un restorāns atsakās no sprostos dētu olu izmantošanas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Viesnīca “Gutenbergs” izziņojusi lēmumu pilnībā atteikties no sprostos dētu olu un to produktu izmantošanas līdz vēlākais 2021. gadam. Savukārt viesnīcas restorāns “Gutenbergs terase” jau šobrīd ir izslēdzis sprostos dētas vistu olas un to produktus no restorāna ēdieniem.

Uzņēmumi visā pasaulē un arī Latvijā arvien vairāk uzmanības piešķir sava biznesa ētikai un sociālajai atbildībai, ietverot tajā rūpes par sabiedrības vērtībām un dzīvnieku aizsardzību. Tā kā dējējvistu turēšana sprostos tiek saistīta ar zemu labturības līmeni nedabiskās un ierobežojošās vides dēļ, arvien vairāk uzņēmumu atsakās no sprostos dētu olu izmantošanas un dod priekšroku labākos apstākļos turētu vistu olām.
 
Savā paziņojumā restorāna “Gutenbergs terase” šefpavārs Ingus Feldmanis norāda: “Mums ir svarīgi savā restorānā pasniegt izcilu ēdienu no vietējām izejvielām. Un mēs negribam, lai dzīvnieki nevajadzīgi ciestu. Līdz ar to atteikšanās no sprostos dētām olām ir gluži likumsakarīgs solis, lai mūsu viesi varētu baudīt visaugstākās kvalitātes ēdienus, savukārt dzīvnieki fermās – labus turēšanas apstākļus.”
 
“Šis lēmums ir lielisks piemērs, kā uzņēmums ar savu politiku var būtiski uzlabot  dzīves apstākļus daudziem dzīvniekiem,” viesnīcas un restorāna lēmumu komentē dzīvnieku aizstāvības biedrības “Dzīvnieku brīvība” valdes locekle Katrīna Krīgere. “Priecājamies par konstruktīvo sadarbību ar viesnīcas un restorāna pārstāvjiem, kā rezultātā notiek pozitīvas pārmaiņas dzīvnieku aizsardzībā.”

Iepriekš ziņots, ka lēmumu par atteikšanos no sprostu olām jau pieņēmuši tādi viesnīcu tīkli kā “Hilton”, “Mariott”, “Centrum Hotels”, “Best Western”, “Avalon Hotels”, “Mercure Hotels”, “AccorHotels”, “Ibis Hotels” un daudzi citi nozares pārstāvji visā pasaulē.

Viesnīca “Gutenbergs” ir četru zvaigžnu viesnīca Vecrīgas centrā, blakus Doma katedrālei. Viesnīca atrodas divās vēsturiskās 17. un 19. gadsimta ēkās un izceļas ar greznu interjeru, romantisku, vēsturisku stilu un sirsnīgu apkalpošanu. Restorāns “Gutenbergs terase” izvietots uz viesnīcas jumta un stiklotajā terasē piedāvā apmeklētājiem baudīt gardas maltītes ar skatu uz Vecrīgas torņiem.

Biedrība “Dzīvnieku brīvība” ir nevalstiska dzīvnieku aizstāvības organizācija, kas dibināta 2012. gadā. “Dzīvnieku brīvība” strādā, lai izbeigtu dzīvnieku ciešanas rūpnieciskajā lopkopībā, kažokzvēru audzēšanā un izklaides industrijā.

Preses relīzi sagatavoja “Gutenbergs Hotel & Restaurant” sadarbībā ar biedrību “Dzīvnieku brīvība”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI