DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Dāņu zinātnieks lasīs lekciju par slāpekļa radīto kaitējumu ūdenstilpēs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Profesors Brians Kronvangs ir Orhūsas universitātes Biozinātņu nodaļas vides pārvaldības virziena vadītājs un viens no vadošajiem speciālistiem pasaulē (h = 40) par sateces baseinu pārvaldības un ūdeņu kvalitātes jautājumiem, īpaši pievēršoties lauksaimniecības radītā piesārņojuma mazināšanas risinājumiem.

Aicinām pieteikties konferencei par slāpekļa pārvaldības sistēmu Rīgas jūras līcī. Viens no lektoriem būs pasaulē pazīstamais zinātnieks, profesors Brians Kronvangs no Orhūsas universitātes Biozinātņu nodaļas. Konference notiks 13. septembrī Rīgā.

Orhūsas universitātes profesors ir viens no vadošajiem speciālistiem pasaulē par sateces baseinu pārvaldības un ūdeņu kvalitātes jautājumiem, īpašu uzmanību pievēršot lauksaimniecības radītā piesārņojuma mazināšanai.

Konferencei var pieteikties šeit līdz 2019. gada 2. septembrim vai lūdzam sazināties ar projekta koordinatoru Emīlu Rubīnu (emils.rubins@lvgmc.lv).

Konferences laikā LLU vadošā pētniece Inga Grīnfelde iepazīstinās ar virtuālo rīku, kas ļaus novērtēt piesārņojuma samazināšanas pasākumus dažādos tautsaimniecības sektoros, to efektivitāti un ietekmi uz slāpekļa apjoma nonākšanu Rīgas līcī.

GURINIMAS projektu finansē Interreg V-A Igaunijas – Latvijas programma 2014. - 2020. gadam. Plašāka informācija par projektu http://www.envir.ee/en/news-goals-activities/protection-marine-environment/gurinimas--

Lai piereģistrētos konferencei, interesentiem jāreģistrējas šeit līdz 2019. gada 2. septembrim vai lūdzam sazināties ar projekta koordinatoru Emīlu Rubīnu (emils.rubins@lvgmc.lv).

Konferences norises laiks: 09:30 – 16:30

Konferences valoda: Angļu

Konferences dienas kārtību skatiet pielikumā (dienas kārtība var mainīties).

Konferences norises vieta: Wellton Riverside SPA Hotel (11. Novembra krastmala 33), Latvija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI