DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Lietuvas pašvaldības Rēzeknē apgūst pieredzi degradēto teritoriju atjaunošanā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

21. martā Rēzekni projekta LLI-386 TransForm ietvaros apmeklēja Lietuvas pašvaldību Paņevežas un Visaginas pārstāvji, lai apgūtu Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) pieredzi degradēto teritoriju atjaunošanā.

19. un 20. martā Lietuvas pašvaldību pārstāvji apmeklēja Daugavpils un Krāslavas pilsētas, bet 21. martā ieradās Rēzeknē, kur tikās ar RSEZ un Rēzeknes pašvaldības pārstāvjiem, kuri dalījās ar pieredzi degradēto teritoriju atjaunošanā.

Pēc diskusijas Rēzeknes pilsētas domē delegāciju pārstāvji devās uz rūpniecības kompleksu Viļakas ielā 1 un būvlaukumu Atbrīvošanas alejā 155A, klātienē iepazīstot projektu ietvaros realizētos objektus, kas paredzēti uzņēmējdarbības infrastruktūras sakārtošanai.

Tāpat delegācija apmeklēja pēc darbinieku skaita un ražošanas apjoma lielāko RSEZ uzņēmumu “VEREMS” RSEZ SIA.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) kopējais piešķirtais projekta finansējuma apjoms ir 442 296,58 eiro, bet projekta kopējās izmaksas 520 348,94 eiro. Finansējums projekta ietvaros RSEZ ir 44 704 eiro, no kuriem projekta līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ir 37 998,40 eiro apmērā, savukārt valsts budžeta un RSEZ finansējums ir attiecīgi 3 788,02 eiro un 6705,60 eiro apmērā.

Projekts tiek īstenots Interreg Latvia – Lithuania Programme ietvaros.

Latvijas – Lietuvas sadarbības programmas mājaslapa www.latlit.eu

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI