DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
2
2

Ārsts Oleg Grigorev – Rēzeknes Goda pilsonis 2021. gadā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sagaidot valsts galvenos svētkus – Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu, Rēzeknes valstspilsētas domes lielajā zālē pirmdien, 15. novembrī, notika šā gada Rēzeknes Goda pilsoņa paziņošana un apbalvošanas ceremonija. Diemžēl valstī pieņemto ierobežojumu dēļ jau otro gadu pēc kārtas apbalvošana notiek tikai ar dažiem klātesošajiem un bez svinīgiem koncertiem, bet tas nekādā veidā nemazina pasākuma nozīmi, jo tituls “Rēzeknes Goda pilsonis” ir augstākais mūsu pilsētas apbalvojums.

Šogad par Rēzeknes Goda pilsoni iecelts ārsts Oleg Grigorev. Turklāt, nevis vienkārši ārsts, bet internists, infektologs darbā ar Covid-19 pacientiem. Cilvēks, kurš jau gandrīz divus gadus ir frontes pirmajā līnijā cīņā ar infekciju. Cilvēks, kurš katru dienu cīnās par cilvēku dzīvībām. “Laikā, kad daudzi kolēģi Latvijas medicīnas aprūpes iestādēs emocionāli un fiziski “izdeg” vai ir tuvu “izdegšanas slieksnim”, ārsts Grigorev jebkurā situācijā spēj operatīvi un saskaņā ar vispārpieņemtajām vadlīnijām un pēc labākās sirdsapziņas veikt savus darba pienākumus,” tā savu kolēģi apraksta SIA “Rēzeknes slimnīca” valdes priekšsēdētāja Marita Zeltiņa un valdes loceklis Ivars Zvīdris iesniegumā par kandidatūras izvirzīšanu Goda pilsoņa apbalvojumam.

Ceremonijā domē godināta arī Rēzeknes Tautas teātra ilggadējā režisore Māra Zaļaiskalns, kurai par nozīmīgo ieguldījumu teātra mākslā, Rēzeknes vārda popularizēšanu visā pasaulē un latgaliskās identitātes stiprināšanu tika pasniegts Rēzeknes valstspilsētas domes Goda raksts un naudas balva.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI