DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Latgales Kultūrvēstures muzejam jauna plauktu sistēma

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Pēdējos gados Latgales Kultūrvēstures muzejā strauji palielinājusies mākslas kolekcija, kurai nepieciešams atbilstošs uzglabāšanas aprīkojums. Rezultātā radās neatliekama vajadzība aprīkot krājuma telpu ar jauniem ietilpīgiem plauktiem kolekcijas kvalitatīvai izvietošanai. Pateicoties muzeja darbinieku ieguldītajam darbam un kokapstrādes uzņēmuma “Verems” RSEZ SIA atbalstam, plauktu sistēma ir uzstādīta un var pildīt nozīmīgo mākslas vērtību uzglabāšanas funkciju.

Latgales Kultūrvēstures muzeja vadītāja Anastasija Strauta stāsta, ka muzeja kolekcijā šobrīd atrodas ap 80 000 vienību, savukārt mākslas kolekcija, kas ir viena no nozīmīgākajām muzeja krājuma kolekcijām, ietver sevī ap 1450 vienību. Mākslas kolekcija tiek papildināta dažādos veidos – gan ar iepirkumiem, kam ir paredzēts pašvaldības piešķirtais finansējums, gan ar dāvinājumiem. Akūta nepieciešamība pēc jauniem plauktiem parādījās brīdī, kad Latgalē dzimusī gleznotāja Ģertrūde Zeile pēc personālizstādes nolēma muzejam uzdāvināt 64 gleznas, ievērojami papildinot muzeja krājumus.

Muzeja darbinieki pašu spēkiem izstrādāja tehnisko rasējumu un uzstādīja plauktus, taču “Verems” RSEZ SIA ziedotais plātņu materiāls – saplāksnis bija neatsverams atbalsts idejas īstenošanā. Jāpiebilst, ka muzejam ir izveidojusies pozitīva pieredze sadarbībā ar šo uzņēmumu un līdzīgi ziedojumi bijuši jau agrāk.

Jāatzīmē, ka viens no pēdējiem jaunumiem, kas papildināja muzeja mākslas darbu krājumus, ir 3 darbi (O. Zvejsalnieka, I. Griezānes gleznas un D. Apeles grafika) no ikgadējās Rudens izstādes, kurus žūrijas komisija izvēlējās no 11 izvirzītajiem darbiem. Šīs gleznas un grafika tika iepirktas par Rēzeknes pašvaldības šim mērķim piešķirto finansējumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI