DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rēzeknē izsludina daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kompleksa metu konkursu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai piesaistītu pilsētai jaunus iedzīvotājus un speciālistus darbam Rēzeknes uzņēmumos, pilsētas pašvaldība plāno izbūvēt jaunu dzīvojamo mikrorajonu zemes gabalos Maskavas ielā 25 un 27. ir izsludināts moderna un funkcionāla daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kompleksa metu konkurss.

Industriālās zonas detālplānojuma izstrādes ietvaros, tika definēts attīstības priekšlikums – daļu no industriāliem mērķiem atvelētās teritorijas paredzēt daudzdzīvokļu māju apbūvei. Līdz ar to nepieciešams grozīt funkcionālo zonējumu pilsētas teritorijas plānojumā un šis process pašlaik arī ir uzsākts.

Zemesgabalos Maskavas ielā 25 un 27 (kopējā platība 4,2837 ha) nākotnē pašvaldība vēlas redzēt 7–9 daudzdzīvokļu mājas, kas apvienotas vienā vizuāli pievilcīgā arhitektoniskajā ansamblī. Vienas vai vairāku māju pirmajā stāvā būs pieejama platība komercdarbībai (piemēram, veikaliem, frizētavai, birojiem u.tml.). Plānojot daudzdzīvokļu māju pagalmus, jāparedz labiekārtošanas elementu, tostarp bērnu rotaļu laukumu, atpūtas vietu pieaugušajiem, atkritumu konteineru laukumu un stāvlaukuma izkārtojums (pa vienai stāvvietai katram dzīvoklim). Īpaša uzmanība jāvelta teritorijas apzaļumošanai, saskaņā ar Rēzeknes apzaļumošanas koncepciju.

Dalībai konkursā aicināti sertificēti arhitekti vai arhitektu biroji un projektētāju organizācijas, kam ir iespēja nodrošināt sertificētam arhitektam dalību projektā. Izvirzītajam speciālistam pēdējo triju gadu laikā jābūt pieredzei vismaz divu būvkomisijas apstiprinātu objektu projektēšanā, no tiem vismaz vienam objektam jābūt daudzstāvu (3–5 stāvi) dzīvojamai ēkai. Pieteikumi iesniedzami līdz šī gada 28. decembrim. Konkursa balvu fonds – 5000 eiro, pirmās vietas ieguvējs saņems 2500 eiro un ar viņu tiks noslēgts projektēšanas līgums. Konkursa nolikums apskatāms www.rezekne.lv sadaļā “Aktualitātes”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI