DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Paziņots novadpētniecības konkursa “Valerijas Seiles balva” uzvarētājs

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atzīmējot ievērojamās latgaliešu politiskās, kultūras un sabiedriskās darbinieces un pedagoģes Valerijas Seiles (1891–1970) 130. jubileju, Rēzeknes valstspilsētas dome pieņēma lēmumu atjaunot novadpētniecības darbu konkursu “Valerijas Seiles balva” par Rēzekni un Rēzeknes novadu.

Lai veicinātu muzeju, bibliotēku, izglītības iestāžu, vietējo pētnieku interesi un aktivitāti Latgales kultūrvēsturiskā mantojuma apgūšanā un popularizēšanā, tika izstrādāts un apstiprināts Konkursa nolikums, komisijas sastāvs, kā arī izsludināts pats konkurss. Rezultātā 9. novembrī kļuva zināms pirmais atjaunotā Valerijas Seiles balvas konkursa uzvarētājs. Naudas balvu 1000 eiro apmērā (pēc visu nodokļu nomaksas), kā uzskata konkursa komisija, pelnīti saņems Rēzeknes novada pašvaldības iestādes “Maltas apvienības pārvalde” struktūrvienība “Ozolaines pagasta pārvalde” par grāmatu „Ozolzīles zīmē”.

Grāmata „Ozolzīles zīmē” (sastādītāji – Sandra Ūdre un Edgars Blinovs) ir rūpīga divu gadu informācijas par Ozolaines pagastu, sākot no XIII gadsimta līdz pat mūsdienām, izpētes, vākšanas un sistematizēšanas darba rezultāts. “Daudzējādā ziņā unikāls darbs, kompleksas pieejas piemērs, atspoguļojot lokālo vēsturi, kas pamatots ar zinātnisku pieeju novadpētniecībai (ir rubrikators, norādīta novadpētniecisko materiālu vākšanas vieta un laiks, kā arī to avoti),” šādu vērtējumu izdevumam sniedz viena no konkursa komisijas loceklēm, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas pasniedzēja, grāmatu autore un sastādītāja Valda Čakša.

Kā pastāstīja pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” direktore Kristīne Kokoreviča, pilnīgi visi žūrijas locekļi atzīmēja konkursa nozīmi, tā nepieciešamību un dzīvotspēju, pauda atbalstu konkursa rīkošanai arī nākotnē (reizi divos gados), bet tajā pašā laikā izteica nožēlu par zemo interesi par konkursu šogad, kad žūrijai izvērtēšanai tika iesniegti tikai divi darbi. “Visdrīzāk mums nāksies mērķtiecīgāk popularizēt konkursu. Jo dalība konkursā ir iespēja ne vien saņemt naudas balvu, bet arī iepazīstināt ar sava novadpētniecības darba rezultātiem daudz plašāku cilvēku loku,” atzīmēja Kristīne Kokoreviča.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI