DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. martā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
4
4

Par DAIF Latvija padomes priekšsēdētāju ievēlēts SRC Brasa valdes loceklis Kristiāns Brēdermanis

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Š.g. 6.martā Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas (turpmāk – DAIF Latvija) Biedru sapulce par padomes priekšsēdētāju ievēl SRC brasa valdes locekli Kristiānu Brēdermani. 2019.gada prioritātes būs sadarbības stiprināšana ar publisko un pētniecības sektoru, kā arī integrācija starptautiskos aizsardzības projektos.

DAIF Latvija biedru sapulcē apstiprināta padome 2019.-2022.gadam. Par DAIF Latvija padomes priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēts SRC Brasa valdes loceklis Kristiāns Brēdermanis, par padomes priekšsēdētāja vietniekiem – D Dupleks valdes loceklis Agris Dundurs un DATI Group valdes priekšsēdētājs Aldis Gulbis. Par padomes locekļiem ievēlēti -  Corporate Solutions Galveno klientu direktos Uģis Bērtulsons, VALPRO valdes priekšsēdētājs Aivars Flemings, Latvijas Mobilais telefons viceprezidente, valdes locekle Laura Keršule, Citrus Solutions valdes priekšsēdētāja Jūlija Grinberga, RTU Aizsardzības un militāro tehnoloģiju pētījumu centra vadītājs Juris Ķiploks, RSU Militārās medicīnas pētījumu un studiju centra vadītājs Ainārs Stepens un LU Ģeodēzijas un ģeoinformātikas institūta direktors Gunārs Silabriedis.

DAIF Latvija padomes priekšsēdētājs Kristiāns Brēdermanis uzsver, ka ‘’DAIF Latvija 2019.gadā koncentrēsies uz biznesa aktīvu iesaistīšanos vispārējas valsts aizsardzības principu īstenošanā, startēģisko partnerību attīstību un integrācijā starptautiskos aizsardzības projektos.’’

DAIF Latvija misija ir pārstāvēt, virzīt un atbalstīt Latvijas drošības nozari, tādēļ 2019.gadā ieplānoti virkne nacionālu, reģionālu, starptautisku un divpusējo pasākumu. Kā nozīmīgākie jāmin ‘’Industrijas diena NBS’’ š.g. 14.martā,  Latvijas Drošības un aizsardzības klastera (turpmāk - DAK) izglītojošie pasākumi sadarbībā ar augstākās izglītības iestādēm un DAK Domnīcu forumi par industrijai aktuāliem jautājumiem. Tāpat uzņēmumus un universitātes iesaistīsim militārās mācībās un apasākumos ar drošības iestādēm, lai sniegtu iespēju demonstrēt inovācijas un pielāgot esošos produktus militārām un drošības vajadzībām.

Lai aktivizētu iesaistīšanos starptautiskās piegādēs un projektos, plānoti divpusējie semināri ar citu valstu aizsardzības industriju organizācijām un uzņēmumiem. Ar DAK atbalstu uzņēmumiem būs iespēja apzināt jaunus eksporta tirgus. Maijā noritēs Latvijas uzņēmumu Industrijas diena NATO un EDA. DAIF Latvija aktīvi iesaistās ārvalstu un Latvijas uzņēmumu sadarbības veicināšanā, organizē vizītes Latvijas uzņēmumos un zinātniski pētnieciskās institūcijās. Turpinās iekļaušanās NATO Industrijas padomnieku grupas un Eiropas Aizsardzības aģentūras konsultatīvo struktūru darbā.

Savukārt š.g. septembrī sadarbībā ar Aizsardzības ministriju tiks veidots nacionālais stends, lai aizsardzības un drošības industrijas pārstāvjiem būtu iespēja pārstāvēt Latviju vienā no lielākajām drošības izstādēm reģionā DSEI (Starptautiskais Aizsardzības un drošības ekipējums), Londonā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI