DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aicina jaunuzņēmumus pieteikties pasākumam “Nacionālā ceļojumā: atzīmējot divdesmito gadadienu Latvijas dalībai NATO”

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (DAIF) aicina uzņēmējus doties ''Nacionālā ceļojumā: atzīmējot divdesmito gadadienu Latvijas dalībai NATO". Pasākums notiks divas dienas -  Inovāciju domnīca 2024.gada 22.maijā Rīgā, RTU Zinātnes un inovācijas centrā, un pieredzes vizīte 23.maijā Liepājā, pie uzņēmuma SIA ''Global Wolf Motors''. 

Pasākuma mērķis ir iepazīt Latvijas jaunuzņēmumu potenciālu, aicināt tos pievienoties aizsardzības industrijas kopienai un veidot "jaunu aizsardzības industrijas paaudzi". Tas ir svarīgi, ņemot vērā faktisko ģeopolitisko situāciju, reālo kara darbību Eiropā un pieaugošās vajadzības pēc tehnoloģijām gan nacionālā, gan NATO līmenī.  

22.maijā RTU Zinātnes un inovāciju centrā ir paredzēta diskusija:  Sadarbība nākotnē - NATO iniciatīvas sadarbībai ar aizsardzības industriju, pētniecības iestādēm un jaunuzņēmumiem, kuru vadīs UniLab vadītājs Andra Baumanis. Šajā sarunā ir plānota arī NATO pārstāvja dalība par NATO iniciatīvām sadarbībai ar aizsardzības industriju, pētniecības iestādēm un jaunuzņēmumiem. Savukārt diskusija “UniLab vadītāja Andra Baumaņa saruna ar NATO pārstāvi par NATO iniciatīvām sadarbībai ar aizsardzības industriju, pētniecības iestādēm un jaunuzņēmumiem ietvaros ar savu pieredzi dalīsies Latvijas uzņēmumu pārstāvji un zinātnieki. Tās mērķis ir apspriest, kā Latvijas uzņēmumu un pētniecības īstenojušas sadarbību ar NATO, izvērtēt sasniegto un attīstības iespējas jaunos ģeopolitiskajos apstākļos. Šo diskusiju vadīs DAIF Latvija valdes priekšsēdētāja Elīna Egle .  

Otrajā pasākuma dienā, 23.maijā, paredzēts izbraukums uz Liepāju, kurizbraukuma vizītes ietvaros paredzēta saruna par  NATO inovāciju aktivitātēm šobrīd un diskusija par Latvijas pētniecības iestāžu un jaunuzņēmumu potenciālu. Pasākuma ietvaros arī jaunuzņēmumiem paredzēta iepazīšanās ar Klāva Ašmaņa, SIA ‘’Global Wolf Motors’’ īpašnieka pieredzes stāstu un testa braucieni ar uzņēmuma ražotajiem militārajiem elektroskūteriem 

Pasākums norisināsies ar NATO un Eiropas Savienības fondu atbalstu. 

Dalība pasākumā tikai reģistrētiem un apstiprinātiem dalībniekiem. Reģistrācija līdz 17/05: ŠEIT 

Ar pasākuma programmu var iepazīties: Šeit 

Kontakti: Jānis Aizpors, DAIF Latvija sabiedrisko attiecību speciālists, mob.tālr. 26553393, e-pasts: id@federacija.lv 
 
Papildu informācija 
DAIF Latvija ir vienīgā drošības un aizsardzības industriju un pētniecību pārstāvošā organizācija nacionālā un starptautiskā līmenī. DAIF Latvija apvieno uzņēmums, izglītības un pētniecības iestādes, kā arī asociētos biedrus - ievērojamus ārvalstu militāros ražotājus. DAIF Latvija nacionālā līmenī aktīvi sadarbojas ar Aizsardzības ministriju, Iekšlietu ministriju, Ārlietu ministriju, Ekonomikas ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un LR Saeimu. Starptautiski DAIF Latvija pārstāv Latvijas industriju NATO Industrijas padomnieku grupā un iekļaujas Zinātnes un tehnoloģiju organizācijas darbā. Eiropas līmenī konsultācijas norisinās ar Eiropas Komisijas Aizsardzības industrijas un kosmosa ģenerāldirektorātu un Eiropas Aizsardzības aģentūru, kā arī nodrošina divpusēju sadarbību ar atbilstošām organizācijām ārvalstīs. 

DAIF Latvija Eiropas Savienības fonda projekta Nr. 5.1.1.2.i.0/3/24/A/CFLA/008  „Sadarbības tīkla izveide” ietvaros ir izveidojusi Latvijas Drošības un aizsardzības sadarbības tīklu (turpmāk – ST), kurā šobrīd apvienojušies 32 uzņēmumi un 6 augstākās izglītības iestādes.  ST mērķis ir nodrošināt finansējumu Latvijas drošības un aizsardzības industriju, izglītības un pētniecības iestāžu starptautiskās sadarbības, pētniecības un attīstības investīciju apjoma palielināšanai atbilstoši nacionālā, Eiropas Savienības un Ziemeļatlantijas Līguma organizācijas līmenī noteiktajām prioritātēm iekšējai un ārējai drošībai. 

Vairāk informācija: www.federacija.lv, sekojiet jaunumiem: Facebook: Federacija.lv, LinkedIn: FSDI Latvia YouTube: FSDILatvia un X: DAIF_Latvija 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI