DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. martā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

DAIF Latvija: uzņēmēji, izglītotāji un pētnieki apliecina – drošība ir mūsu kopīgā lieta  

Š.g. 6.martā Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (turpmāk – DAIF Latvija) godinās ‘’Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvas 2024’’ laureātus. Uzņēmumi un pētniecības iestādes ir devušas nozīmīgu ieguldījumu drošībai un aizsardzībai nacionālā un starptautiskā  mērogā 2023.gadā. 

Sesto gadu DAIF Latvija un tās sadarbības partneru veidota žūrija izvērtē sasniegumus akadēmiskajā un privātajā sektorā drošībai un aizsardzībai. DAIF Latvija ir saņēmusi pieteikumus par paveikto 2023.gadā – inovācijām, izaugsmes rādītājiem, pētnieku izstrādnēm un īstenotajiem projektiem sekojošās nominācijās:  

  • Gada balvu ‘’Pētniecībā’’ saņem Latvijas Universitāte par ''Antidota prototipa izstrādi uz dzelzs heksacianoferāta un biopolimēru sorbentu bāzes militāro un civiliedzīvotāju preventīvai aizsardzībai pret radioaktīvo cēziju''. 
  • Balvu ‘’Inovācijā’’ saņem SIA ''ABC software'' par ''Informācijas sistēmu lietotāju līdzīgas uzvedības analīzes un automātiskas grupēšanas metodes izveidi, izmantojot AI/ML pieeju''. 
  • Balvu ‘’Izglītībā’’ saņem Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža par ''Taktisko māju praktiskajai apmācībai''. 
  • Balvu ‘’Partnerībā‘’ saņem Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta Materize par ''Pētniecības partnerība ar aizsardzības nozari un industriju''. 
  • Balvu ‘’Eksportā’’ saņem SIA ''Riot Engineering'' par ievērojamu eksporta kāpināšanu. 
  • Balvu ‘’Izaugsmē’’ saņem SIA ''VR Cars'' par militāro transporta līdzekli VR FOX. 

Uzņēmumu, izglītības un pētniecības iestāžu sasniegumi atbilstoši  iesniegtajiem pieteikumiem katrā no nominācijām tiek izvērtēti atbilstoši zemāk minētiem kritērijiem: Ietekme uz aizsardzības un iekšlietu nozares attīstību un vadības pilnveidi; Atbilstība aizsardzības spēju attīstības un sabiedrības drošības prioritātēm; Aktualitāte un pielietojamība; Oriģinalitāte un radošums izaicinājumu risināšanā; Žūrijas loceklim/loceklei nozīmīgs papildus kritērijs, piemēram, iekļaušanās starptautiskā biznesa vai pētniecības konsorcijā, sabiedrības izglītošana par civilo aizsardzību, kosmosa tehnoloģiju praktisku pielietojumu utml.  

Žūrijā DAIF Latvija aicināja iesaistīties sadarbības partnerus un sasniegto vērtēja: Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis; Latvijas Zinātņu akadēmijas ārlietu sekretārs, akadēmiķis Modris Greitāns; Aizsardzības ministrijas Aizsardzības industrijas un inovāciju politikas departamenta direktore Vineta Mileiko; Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta direktors Gatis Švika; Ārlietu ministrijas Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta direktors Ģirts Jaunzems; Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadošais eksperts Arnis Šults; Ekonomikas ministrijas Valsts sekretāra vietnieks tautsaimniecības jautājumos Raivis Bremšmits; Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta RIS3 vienības vadītājs Edvardu Francis Kuks un DAIF Latvija valdes priekšsēdētāja Elīna Egle-Ločmele. 

Aicinām pievienoties laureātu godināšanā pēc XI DAIF Latvija Biedru sapulces, š.g. 6.martā, plkst. 16.00, Latvijas valsts mežu birojā, Vaiņodes ielā 1, Rīgā 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI