DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Ķekavas novadā atklās jauno sporta laukumu un konferencē diskutēs par veselīgu dzīvesveida popularizēšanu Latvijas novados

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

25. oktobrī plkst. 17.00 Ķekavas novadā, Rāmavā, tiks atklāts jaunais aktīvās atpūtas un sporta laukums, kurā iedzīvotāji varēs gan nodarboties ar dažādiem sporta veidiem, kā, piemēram, basketbolu, tenisu un pludmales volejbolu, gan veselības nolūkos izmantot vingrošanas kompleksu. Laukuma izbūvi finansējusi Ķekavas novada pašvaldība.

Taču šīs dienas pirmajā pusē plkst. 10.00 Ķekavā, jaunajā Ķekavas sākumskolā,  norisināsies konference, kuras mērķis ir ar labās prakses piemēriem iedvesmot sporta skolotājus, sporta organizatorus un nevalstiskās organizācijas  jaunu veselīga dzīvesveida veicinošu pasākumu īstenošanai Latvijas novados.

Konferenci “Veselību veicinošu fizisko aktivitāšu popularizēšanas prakses Latvijā” atklās Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, bet vadīs sporta žurnālists, riteņbraucēju kluba “ĀdažiVelo” dibinātājs Uģis Joksts.

Konferencē par to, kādas ir valsts politikas iniciatīvas veselību veicinošu fizisko aktivitāšu popularizēšanā Latvijā, informēs Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks – Sporta departamenta direktors Edgars Severs un Slimību profilakses un kontroles centra Veselības veicināšanas departamenta speciāliste Sanda Terela.

Ar savas programmas "Bērnu vieglatlētika" īstenošanu Latvijā iepazīstinās Latvijas Vieglatlētikas savienība, savukārt ar labās prakses piemēriem veselības veicinošu fizisko aktivitāšu rīkošanā Latvijas novados – dalīsies pārstāvji no Ķekavas novada, Ogres novada, Jēkabpils un Ventspils.

Šī konference notiek starptautiskā projekta “Vietējo kopienu veselību veicinošu fizisko aktivitāšu stratēģiju izstrādes un īstenošanas prakses Eiropā” ietvaros kā noslēdzošais posms. Par šo projektu un rezultātiem konferences dalībniekus  informēs Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras direktore Dace Cīrule.

Konferences otrajā daļā visiem dalībniekiem būs iespēja izmēģināt telpu orientēšanos, piedalīties Lielo spēļu pēcpusdienā un iepazīt fizisko aktivitāšu iespējas brīvā dabā.

Konferenci rīko Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūra, līdzfinansē Eiropas Savienības programma "Erasmus +". “Erasmus+” Sports programmas sadarbības partnerības starptautiskais projekts “Vietējo kopienu veselību veicinošu fizisko aktivitāšu stratēģiju izstrādes un īstenošanas prakses Eiropā” (Projekta Nr.567139-EPP-1-2015-2-LV-SPO-SCP) tika apstiprināts 2015. gada 16. novembrī.  Kopumā šajā projektā darbojās piecas partnerorganizācijas no Horvātijas, Itālijas, Lietuvas, Polijas, Turcijas un Latvijas. Projekta mērķis – kopīgi izstrādāt attīstības stratēģiju par veselību veicinošām fiziskajām aktivitātēm, pamatojoties uz veikto izpēti un apmācībām vietējā līmenī šādos sektoros: sports;  transports, apkārtējā vide un teritoriālā plānošana;  seniori un veselību veicinošu fizisko aktivitāšu ieviešana darba vidē; veselības aprūpe un sociālie pakalpojumi; izglītība.

Plašāka informācija par sporta konferenci un sporta laukuma atklāšanu  - pie Sporta aģentūras direktores Daces Cīrules pa tālr. 28233695 vai rakstot uz e-pasts sports@kekava.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI