DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministrs ar tautas sporta organizācijām pārrunā sadarbību fizisko aktivitāšu veicināšanā 

Šodien, 28.februārī, veselības ministrs Hosams Abu Meri tikās ar tautas sporta sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem, lai pārrunātu sadarbību veselības veicināšanas, slimību profilakses un fizisko aktivitāšu jomā. 

Fiziskajām aktivitātēm ir labvēlīga ietekme uz cilvēka veselību un regulāras fiziskās aktivitātes samazina risku saslimt ar neinfekcijas slimībām, piemēram, kardiovaskulārām slimībām, diabētu, atsevišķām onkoloģiskajām slimībām, kā arī tās ir būtisks faktors psihiskās veselības uzlabošanai. Vienlaikus fiziskajām aktivitātēm ir būtiska loma liekā svara profilaksē un novēršanā, kā arī psihiskās veselības saglabāšanā, samazinot stresu, trauksmi un depresiju. Diemžēl Latvijā ir zems fiziski aktīvo iedzīvotāju skaits – pieaugušo vidū tikai ap 11% iedzīvotāju regulāri nodarbojas ar sportu.  

“Viens no maniem prioritārajiem mērķiem ir uzlabot Latvijas iedzīvotāju veselību, pagarinot veselīgi nodzīvoto gadu skaitu un novēršot priekšlaicīgu saslimšanu. Aktīvam dzīvesveidam un veselīgu paradumu veicināšanai, kā arī slimību profilaksei ir ļoti liela loma un arī ekonomiska ietekme uz labklājību. Veselības veicināšanas un slimību profilakses aktivitātes ir jāīsteno kompleksi, tādēļ esmu gandarīts redzēt, ka arvien vairāk organizāciju vēlas iesaistīties kopējās sabiedrības veselības veicināšanā, tikai kopā mēs varam veidot veselu Latviju,” pauda H. Abu Meri.  

Tautas sporta pārstāvji tikšanās laikā izklāstīja savus priekšlikumus aktīva dzīvesveida veicināšanai. Tikšanās dalībnieki ir vienisprātis, ka fiziski aktīva dzīvesveida popularizēšanā, jāfokusējas uz ilgtermiņa aktivitāšu īstenošanu un cilvēku iesaisti fiziskajās aktivitātēs ar nozares pārstāvju palīdzību.  

Aktīva dzīvesveida popularizēšana ir jāskata kā komplekss valsts politiku jautājums, bet kā viens no motivējošiem faktoriem būtu iespēja vērtēt un atzīt izdevumus par sportiskām aktivitātēm par attaisnotajiem izdevumiem pēc līdzīgiem principiem, kā tas šobrīd ir noteikts attiecībā par izdevumiem veselības aprūpei un izglītībai. 

Uz tikšanos ar veselības ministru bija ieradušies Latvijas Veselības un fitnesa asociācijas valdes priekšsēdētājs Gints Kuzņecovs, biedrības “Latvijas Tautas sporta asociācija” valdes locekle un ģenerālsekretāre Gaļina Gorbatenkova, Latvijas Kalnu divriteņu federācijas prezidents, Igo Japiņa Sporta aģentūras valdes loceklis Igo Japiņš, “Rimi” Rīgas maratons” organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords, taku skrējienu seriāla “Stirnu buks” organizators Rimants Liepiņš, Latvijas Kalnu divriteņu federācijas pārstāve Mudrīte Grundule. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI