DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
1
1

Rīt, 4. oktobrī, Rīgā norisināsies 5. Ziemeļvalstu un Baltijas valstu biznesa forums

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau rīt, 2018. gada 4. oktobrī, no plkst. 14.00 līdz 18.00 Spīķeru koncertzālē Rīgā, Maskavas ielā 4/1, norisināsies 5. Ziemeļvalstu un Baltijas valstu biznesa forums, kas pulcēs vairāk nekā 100 Ziemeļvalstu un vietējos uzņēmējus, diplomātus un dažādu nozaru ekspertus, lai diskutētu par Latvijas attīstību un izaugsmi, inovāciju un sadarbību, ieejot Latvijas otrajā simtgadē.

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu biznesa forums ir lielākais Ziemļvalstu tirdzniecības kameru rīkotais gadskārtējais pasākums, kura mērķis ir informācijas un pieredzes apmaiņa un biznesa kontaktu veidošana un tirdzniecības saišu stiprināšana starp Ziemeļvalstu un Latvijas uzņēmējiem. Par šī gada centrālo foruma tēmu ir izvirzīta “Vīzija nākamam gadsimtam – Inovācija, sadarbība un izaugsme”. Forumu atklās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Ziemeļvalstu vēstniecību vārdā foruma dalībniekus uzrunās Zviedrijas vēstniece Latvijā Janika Jāgandere. Forumā tiks apskatīti tādi temati, kā investīciju piesaiste Baltijas reģionam, kiberdrošība, tālākās attīstības perspektīvas, kā arī jaunākās tendences tūrismā, darba vidē un kultūrā. 5. Ziemeļvalstu un Baltijas valstu biznesa forumu rīko Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas un Dānijas tirdzniecības kameras Latvijā ar Ziemeļvalstu vēstniecību un “Pinus”, “Business Garden Riga” un “Radisson Blu Daugava Hotel” finansiālu atbalstu.

Foruma programmā jaunievēlētā Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes priekšsēdētāja un enerģētikas uzņēmuma “Fortum” biznesa vadītāja Latvijā Jūlija Sundberga (Julia Sundberg) izklāstīs savu redzējumu un rekomendācijas, kā veicināt Latvijas konkurētspēju Ziemeļvalstu investīciju piesaistē. Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste sniegs ieskatu Latvijas ekonomikas attīstības tendencēs. NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra Tehniskās un zinātniskās attīstības nodaļas vadītājs Marku Mantila (Markku Mantila) runās par biznesa kopienai aktuālākajām tendencēm kiberdrošībā. Savukārt norvēģu biatlonists, Olimpiskās medaļas ieguvējs un 15 kārtējs pasaules čempions Frūde Andresens (Frode Andresen) dalīsies savā pieredzē un rekomendācijās, kā noturēties vadībā vai tas būtu sportā vai biznesā. Par jaunākajām tendencēm un nākotnes darba vidi forumā runās “Kinnarps Group” tirgus attīstības vadītājs Gabors Paukovics (Gabor Paukovics), kura stāstīto papidinās darba devēju tēla konsultāciju uzņēmuma “ERDA” vadītājas Martas Kāles prezentētais pētījums par darba vidi Latvijas uzņēmumos un atbilstību mūsdienīgas darba vides kritērijiem. Savukārt no tūrisma jomas speciālistes Ērikas Čarbonelas (Erika Charbonnel) foruma dalībnieki varēs uzzināt par tūrisma industrijas attīstības tendencēm pasaulē un to ietekmi uz ceļotājiem un tūrisma industriju kopumā.

Zviedrija, Norvēģija, Dānija un Somija ir vieni no lielākajiem investoriem Latvijā. Saskaņā ar Latvijas Bankas sniegtajiem datiem, 2017. gadā šo četru valstu ieguldījumi Latvijas tautsaimniecībā pārsniedza 3,9 miljardus EUR. Pagājušajā gadā Ziemeļvalstu un Latvijas kamiņvalstu – Igaunijas un Lietuvas īpatsvars Latvijas ārējā tirdzniecības bilancē sasniedza 38%, bet ārējo tiešo investīciju jomā sasniedza 43% no kopējiem ārvalstu tiešajiem ieguldījumiem Latvijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI