DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ārvalstu Tirdzniecības kameras izvaicās Eiropas Parlamenta deputāta amata kandidātus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 14. maijā, no plkst. 11:00 līdz 13:00 Rīgas Juridiskās augstskolas telpās (Strēlnieku ielā 4A) norisināsies septiņu ārvalstu tirdzniecības kameru kopīgi rīkotas Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debates.

Debatēs dalību apstiprinājuši sešu politisko partiju pārstāvji un pārstāves, kas pretendē uz ievēlēšanu Eiropas Parlamentā. To skaitā ir Baiba Rubesa (Attīstībai! / Par), Dana Reizniece – Ozola (Zaļo un zemnieku savienība), Gatis Eglītis (Jaunā konservatīvā partija), Roberts Putnis (Progresīvie), Roberts Zīle (Nacionālā apvienība) un Valdis Dombrovskis (Jaunā Vienotība). Uz debatēm tika aicināti to politisko partiju pārstāvji, kuru reitings saskaņā ar 18. aprīlī publiskotajiem SKDS socioloģiskās aptaujas datiem pārsniedza 2% barjeru. Ne partija Saskaņa, nedz Latvijas Krievu savienība uz uzaicinājumu piedalīties debatēs neatsaucās.

14. maijā plānotās debates vadīs Rīgas Juridiskās augstskolas rektora pienākumu izpildītājs Dr. Jānis Ikstens. Par centrālo debašu tēmu izvirzīts jautājums, kādas pārmaiņas nesīs Eiropas Parlamenta vēlēšanas, dodot politisko partiju pārstāvjiem izklāstīt savu redzējumu par Eiropas galvenajiem šī brīža izaicinājumiem, kā arī savu piedāvājumu šo izaicinājumu risināšanai un efektīvai Latvijas interešu pārstāvībai Eiropas Parlamentā. Debašu moderators J. Ikstens uzsver, ka tieši šis EP sasaukums lems par nākošās ES daudzgadu finanšu perspektīvas apstiprināšanu, ar kuras starpniecību varētu gan paātrināt Latvijas konverģences procesu, gan arī apgrūtināt to.

Lai arī otrdien gaidāmās debates pēc formas un satura daudz neatšķiras no citām priekšvēlēšanu diskusijām, tās ir vienīgās šāda veida debates, kur jautājumus Eiropas Parlamenta deputāta amata kandidātiem var tiešā veidā uzdot arī ārvalstu investori. Debates noritēs angļu valodā.

Priekšvēlēšanu debates rīko Amerikas, Lielbritānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Īrijas, Vācijas un Šveices tirdzniecības kameras Latvijā. Pasākuma norisi atbalsta Rīgas Juridiskā augstskola, META Advisory, VA Government, Paulig uzņēmums un Pasaules Brīvo latviešu apvienība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI