DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Baltijas valstu aizsardzības ministri Klaipēdā pārrunās reģiona drošības aktualitātes

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

23. un 24. maijā Klaipēdā notiks Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanās, kurā diskutēs par reģiona aktuālajiem aizsardzības un drošības jautājumiem.

Tikšanās laikā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Lietuvas aizsardzības ministrs Raimundas Karoblis (Raimundas Karoblis) un Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks (Jüri Luik) pārrunās Baltijas valstu militārās sadarbības stiprināšanu, ar NATO paplašināto klātbūtni Baltijas valstīs saistītus jautājumus un valstu trīspusējo sadarbību ar ASV, gatavošanos jūlijā gaidāmajam NATO samitam Briselē, NATO komandstruktūras ietvaru, kā arī ES dalībvalstu sadarbību aizsardzības jomā, tostarp pastāvīgās strukturētās sadarbības (PESCO) attīstību un militāro mobilitāti.

Baltijas valstu aizsardzības ministri parakstīs arī Ministru Komitejas sanāksmes kopīgo komunikē.

Tāpat ministri apmeklēs Lietuvas Jūras spēku štābu un Jūras operāciju centru, kā arī sašķidrinātās dabasgāzes termināli “Independence” Klaipēdas ostā.

1991. gadā Baltijas padome pieņēma rezolūciju par kopīgas Baltijas valstu drošības koncepcijas izstrādi un 1992. gada 2. jūnijā Pērnavā, Igaunijā, Baltijas valstu aizsardzības ministri parakstīja vienošanās protokolu par Baltijas valstu Aizsardzības ministriju sadarbību kopējās drošības jomā.  Sadarbība ļauj attīstīt valstu nacionālās aizsardzības struktūras, veicina efektīvāku spēju attīstību un izmantošanu, savietojamību ar sabiedrotajiem, kā arī nodrošina sekmīgāku sadarbību miera uzturēšanas un krīžu vadības operācijās.

Viens no Baltijas valstu sadarbības aizsardzības jomā formātiem ir Ministru komiteja, kuras sastāvā ir triju valstu aizsardzības ministri. Ik gadu viena no Baltijas valstīm ir Ministru komitejas prezidējošā valsts, un šogad tā ir Lietuva.

Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanās tiek rīkotas divas reizes gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI