DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalīsies Eiropas informācijas dienā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018. gada 13. aprīlī Eiropas Savienības (ES) mājā Rīgā norisināsies Eiropas informācijas diena “Eiropas vitamīns”, kuru atklās Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica, kā arī Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka un Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele. Interaktīvā diskusijā ar klātesošajiem plānots pārrunāt vērtīgākās atziņas par ES pēdējā gada laikā, veiksmīgāko pasākumu saistībā ar ES, pieredzi un ieteikumus ES komunikācijā un nākamā gada darbībai ES jomā.

Paneļdiskusijā par ES darbību finanšu un ekonomikas jomā par iespējamām un vēlamām izmaiņām ES finanšu un ekonomikas jomā Zanda Kalniņa-Lukaševica diskutēs kopā ar Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu un Finanšu ministrijas Finanšu tirgus politikas departamenta direktori Aiju Zitceri.

Parlamentārā sekretāre informēs par Latvijas viedokli par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam. Eiropas Komisijas priekšlikums par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam tiks publicēts 2. maijā. Pēc šī priekšlikuma publicēšanas sāksies ES dalībvalstu sarunas. Latvija ir savlaicīgi un aktīvi aizstāvējusi savas intereses. Jau 2016. gada 9. decembrī valdība apstiprināja nacionālo pozīciju "Par Eiropas Savienības daudzgadu finanšu shēmu pēc 2020. gada".

Pasākumu organizē Eiropas Kustība Latvijā sadarbībā ar Ārlietu ministriju, Eiropas Parlamenta Informācijas biroju Latvijā un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. Tajā piedalās ES informācijas sniedzēji: valsts un pašvaldību amatpersonas, politikas veidotāji, Europe Direct informācijas centru pārstāvji, ES informācijas tīklu vadītāji, viedokļu līderi, Eiropas klubi skolās, mediju, NVO, kā arī privātā sektora pārstāvji.

Dalībnieku vidū būs pārstāvēti arī 31 ES Informācijas punktu koordinators no visas Latvijas. Eiropas informācijas diena ir viens no pasākumiem, kurā koordinatori no Cēsīm, Bauskas, Dobeles, Daugavpils, Kuldīgas, Valmieras, Valkas, Madonas, Gulbenes, Ventspils, Liepājas, Jūrmalas, Rīgas un citām Latvijas pilsētām tiek iepazīstināti ar aktuāliem jautājumiem Eiropas Savienības dienaskārtībā.

Europe Direct informācijas centri un Eiropas Savienības informācijas punkti ir visā valstī atrodami kontaktpunkti, kuri Latvijas iedzīvotājiem palīdzējuši uzzināt vairāk par ES, piemēram, uzsākot savu biznesu vai dodoties studēt uz ārzemēm.

Pasākuma diskusiju tiešraidē pārraidīs LETA un ES māja.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI