DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Latvijā notiek Eiropas Zemesgrāmatu asociācijas ikgadējais seminārs

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No š.g. 28. līdz 29. septembrim Rīgā norisināsies Eiropas Zemesgrāmatu asociācijas ikgadējais seminārs, kuru kā valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas turētājam šoreiz uzticēts organizēt Tiesu administrācijai.

Eiropas Zemesgrāmatu asociācija (European Land Registry Association) ir starptautiska organizācija, kas izveidota 2004. gadā, un kuras galvenais mērķis ir sekmēt savstarpējo izpratni un zināšanas par tiesībām, kas saistītas ar nekustamo īpašumu un šo tiesību reģistriem, nolūkā veicināt atvērtu un drošu Eiropu tās pilsoņiem.

Tiesu administrācija 2016. gada 29. janvārī kā valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas turētājs uzņemta par Eiropas Zemesgrāmatu asociācijas biedru: http://www.elra.eu un šogad ikgadējo semināru ir uzticēts organizēt Latvijai.

Plānots, ka uz semināru ieradīsies dalībnieki no dažādām Eiropas savienības valstīm un tajā tiks diskutēts par Eiropas tiesību aktu pārskatīšanu saistībā ar zemes reģistrācijas jautājumiem, Eiropas Savienības tiesas lēmumiem, kas saistīti ar zemesgrāmatu, kā arī par zemes reģistru savstarpējās izmantojamības modeli (IMOLA).

Konferences laikā klātesošos uzrunās Eiropas Zemesgrāmatu asociācijas prezidents Jans Mūrkerke (Jan Moerkerke) un Latvijas Tieslietu ministrijas Nozaru politikas departamenta direktore Olga Zeile.

Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata, kuras turētājs ir Tiesu administrācija, ir vienīgā datorizētā zemesgrāmata, kas satur juridiski atzītu informāciju, nodrošina zemesgrāmatu datu vieglāku pieejamību un satur informāciju par visu zemesgrāmatā ierakstīto nekustamo īpašumu tiesisko statusu valstī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI