DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2016
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

ES mājā notiks ZINOO ziemas radošo nodarbību cikls bērniem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aicinām bērnus un viņu vecākus uz bezmaksas radošajām izziņas darbnīcām, kas sadarbībā ar zinātkāres centriem „ZINOO” Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā notiks novembrī, decembrī, janvārī un februārī – katra mēneša otrajā sestdienā no plkst. 11.00 līdz 13.00.

Lai demonstrētu zinātnes aizraujošo dabu un dotu iespēju bērniem kopā ar vecākiem sestdienās vērtīgi pavadīt laiku, kopā darot un mācoties, ES mājā notiks četras radošās darbnīcas:

  • 12. novembrī – "Kosmiskais piedzīvojums". Vecuma grupa: 2. - 9. klase. Ceļojums visumā sastāv no vairākiem vienlīdz svarīgiem posmiem, bet vissvarīgākais ir veiksmīga piezemēšanās. Bērniem būs iespēja izveidot kosmisko zondi, kas spētu veiksmīgi piezemēties, saglabājot veselu "kosmonautu" – olu. Nodarbībā arī eksperimenti ar īpašo viesi – kosmiski auksto šķidro slāpekli, pārbaudot tā fizikālās īpašības un gatavojot saldējumu 196 grādu aukstumā. Pieteikšanās: https://goo.gl/forms/hhocVOnm1xInwHfo2.
  • 10. decembrī – "Ilūzijas". Vecuma grupa: 1. - 9. klase. Bērnu un vecākus priecēs profesionāla iluzionista maģijas triku priekšnesums. Būs iespēja pārliecināties, ka aiz maģijas un burvju trikiem slēpjas interesanta zinātne. Radošajā darbnīcā būs arī optiskā ilūzija, kustīgie attēli, hologramma, hologrammas ekrāna radīšana un 2D attēla pārvēršana 3D veidolā. Pieteikšanās: https://goo.gl/forms/zw8Zm0ssgjsBmBI62.
  • 14. janvārī – "Ķīmijas un fizikas pasaule". Vecuma grupa: 1. - 6. klase. Ķīmija var būt aizraujoša un interesanta. Darbnīcā būs iespēja pārbaudīt ķīmisko vielu reakcijas un agregātstāvokļa maiņu, gatavojot savu gudro plastilīnu. Eksperimentu paraugdemonstrējumi un interaktīvs priekšnesums ar ūdeni, gaisu un uguni, lai pārliecinātos par zināmu vielu neparastajām īpašībām. Pieteikšanās: https://goo.gl/forms/UAmYFgbHm63L0htu2.
  • 11. februārī "Noslēpumainais gaiss". Vecuma grupa: 2. - 6. klase. Kas ir gaiss? Izzinoša nodarbība par gaisu un tā fizikālajām īpašībām. Katram bērnam būs iespēja izveidot savas vējdzirnavas un iepazīties ar vēju kā alternatīvās enerģijas ražošanas veidu. Otrajā daļā – izveidot kuģi, kurš spēj noturēties virs ūdens. Pieteikšanās: https://goo.gl/forms/3zufJnxWePxbX4uf1.

Katrā darbnīcā varēs piedalīties 20 dalībnieki, tāpēc aicinām pieteikt bērnus jau iepriekš tiešsaistē (uz katru nodarbību atsevišķi).
Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!

Eiropas Komisijas 2016. gada analīzē par ekonomikas un sociālajiem izaicinājumiem ES dalībvalstīs secināts, ka Latvijā jauniešu interese par eksaktajām zinībām joprojām ir mazāka nekā interese par humanitāro zinātņu jomu. Tādēļ atbalstāma ir skolēnu intereses veicināšana par zināšanu ietilpīgajām nozarēm (dabaszinātnes, tehniskās zinātnes, inženierzinātnes un matemātika), tehniskiem un inovatīviem risinājumiem.

Savukārt zinātkāres centru "ZINOO", kas atrodas Rīgā, Cēsīs, Daugavpilī un Liepājā, veidotāji tic, ka katram cilvēkam piemīt unikāls un neatkārtojams potenciāls, kuru ir jāpalīdz atklāt, rosinot dabisko zinātkāri par sevi, apkārtējo pasauli un tehnoloģijām.

 

Anita Jansone,
Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI