DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. augustā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Atklāj Latvijas mākslas un zinātnes izstādi Monsā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Beļģijā informē:
Trešdien, 19. augustā Monsā (Beļģija) tika atklāta Latvijas Jauno mediju kultūras centra RIXC veidota mākslas un zinātnes izstāde Transformative ecologies 2015. Izstādes atklāšanā klātesošos uzrunāja Eiropas kultūras galvaspilsētas Monsas nodibinājuma Mons2015 vadītājs Īvs Vasērs (Yves Vasseur), RIXC vadītāji Rasa un Raitis Šmiti, kā arī Latvijas vēstniecības Beļģijā pārstāve Vita Timermane-Moora.

Izstāde Transformative ecologies 2015 ir viens no 2014. gadā aizsāktā Eiropas kultūras galvaspilsētu Rīga2014 un Mons2015 sadarbības projekta Café Europa posmiem. Galvenais Café Europa nolūks ir tuvināt cilvēkiem jaunās tehnoloģijas, iepazīstināt ar tām un padarīt tās pieejamas ikvienam. Izstādē ir apskatāmas inovatīvas latviešu un beļģu mākslinieku instalācijas, kā arī dažādu projekta izstrādes laikā uzkrātu vides datu skaņas, vizuālās un 3D reprezentācijas. Uz izstādes atklāšanu bija ieradušies arī pieci jaunie latviešu mākslinieki, kuru instalācijas – utopiskās vīzijas un pozitīvi nākotnes scenāriji – skatāmi izstādē.

RIXC veidoto izstādi Monsā papildina 3D BioLab simpozijs, kas norisinās 20. un 21. augustā  Café Europa telpās.

Iesaistoties Latvijas vēstniecībai Beļģijā, RIXC un Café Europa idejas autora, Monsas digitālo pētījumu un izglītības centra TehnocITe  sadarbība ilgst jau kopš 2012.gada Latvijas un Valonijas-Briseles sadarbības programmas ietvaros. Latvijas un Beļģijas mākslinieki un eksperti regulāri piedalās abu pušu organizētās konferencēs, izstādēs un prezentācijās.

Pagājušā gada augustā Rīgā, 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētā notika sadarbības projekta pirmais posms, savukārt šogad Monsā, 2015. gada Eiropas kultūras galvaspilsētā Café Europa ietvaros notiek arī vērienīgā mākslas un zinātnes izstāde Transformative ecologies 2015.

Latvijas vēstniecība Beļģijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI