DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

LPA aicina svinēt demokrātiju uz NOASS klāja 

Latvijas Pilsoniskā alianse aicina svinēt demokrātijas vērtības un piedalīties Demokrātijas svētkos, kas norisināsies Eiropas dienā, 9. maijā, mākslas centrā "NOASS". Demokrātijas svētkos pie pankūku galda varēs strādāt pie sociālās ekonomikas plāna, ieturēt launagu ar Eiropas Parlamenta deputātu kandidātiem un piedalīties vēl citās aktivitātes, kas svin pilsonisko sabiedrību un līdzdalību. 

Pasākuma programma sāksies ar sociālās ekonomikas brokastīm plkst. 10.00. Piedaloties šajās brokastīs, dalībnieki ne tikai baudīs garšīgas pankūkas ar liepziedu tēju, bet arī sarunās un pieredzes apmaiņā strādās pie sociālās ekonomikas jautājumiem. Diskusiju moderēs fonda PLECS valdes loceklis Georgs Rubenis. 

No plkst. 13.00 līdz 14.30 notiks pirmsvēlēšanu launags ar politiķiem, kas sniegs iespēju satikties ar Eiropas Parlamenta deputātu kandidātiem un pārrunāt politisko partiju programmas, pievēršot īpašu uzmanību jautājumiem, kas skar pilsonisko sabiedrību un pilsonisko dialogu. Diskusiju moderēs Iveta Kažoka, biedrības “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS” direktore un vadošā pētniece, kas specializējas labas pārvaldības un sabiedrības līdzdalības jautājumos kā Latvijas, tā ES līmenī. 

Vēlā pēcpusdienā no plkst. 17.00 līdz 18.00 gaidāma izrāde "Vēlēšanās" – politisks stendaps ar pavāršova elementiem. Izrādes laikā skatītāji aktiera Jāņa Kroņa vadībā iepazīsies ar rasola recepšu un Saeimas sasaukuma vēsturi, piedzīvos politiskas aģitācijas un provokācijas, kā arī būs iespēja piedalīties aizklātā balsojumā un kopīgi lemt par kopējā rasola sastāvdaļām. 

Pasākuma noslēgumā no plkst. 19.00 līdz 20.30 notiks "Vakarēšana", kur dalībniekiem būs iespēja kopīgi atpūsties, pārrunāt aktuālos notikumus un piedalīties praktiskā izglītošanās procesā. Vakarēšanas repertuārā ietilpst neformālas sarunas, demokrātiskas vakariņas, kopīgu darbu darīšana, kā arī praktiski uzdevumi, lai paplašinātu izpratni par demokrātijas nozīmi un lomu mūsdienu sabiedrībā. Vakara vadītāja – Eiropas Kustība Latvijā ģenerālsekretāre Liene Valdmane. 

Pasākumam reģistrēties var šeit. 

“Demokrātijas svētki” notiks “Demokrātijas nedēļas” ietvaros, kas nu jau ceturto gadu pēc kārtas tiks atzīmēta no 1. līdz 9. maijam. Demokrātijas nedēļa ir pilsoniska iniciatīva, kura tika uzsākta 2020. gadā, atzīmējot Satversmes sapulces sanākšanas simtgadi un Neatkarības atjaunošanas trīsdesmitgadi. Simboliskais nosaukums “Demokrātijas nedēļa” tai tika piešķirts tādēļ, ka šī nedēļa sākas ar 1. maiju – Satversmes sapulces sasaukšanas un Darba svētku dienu –, kurai seko 4. maijs, Neatkarības atjaunošanas diena, un noslēdzas ar 9. maiju: Eiropas dienu. 

"Demokrātijas svētki" notiek projekta "Svinēsim demokrātiju" ietvaros, ko finansē Eiropas Savienība. Šeit publicētā informācija atspoguļo tikai Latvijas Pilsoniskās alianses viedokli, un Eiropas Parlaments nav atbildīgs par jebkādu tajā iekļautās informācijas atspoguļošanu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI