DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. maijā, 2015
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Starptautiska žurnālistu grupa dodas iepazīt Latviju

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vakar, 26. maijā, Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) sagaidīja sešus ciemiņus no dažādām Eiropas valstīm - Vācijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Polijas, Lietuvas un Zviedrijas.

Kaut gan viņu vizītes pirmajā dienā Rīgā stipri lija, tie mediju pārstāvji, kas bija ieradušies līdz pēcpusdienai, nenobijās no slapjuma un devās ekskursijā pa mūsu skaisto galvaspilsētu. Žurnālisti, kuru lielākā daļa Latvijā bija ieradusies pirmo reizi, atzina, ka par redzēto ekskursijā ir patīkami pārsteigti un komplimentus dalīja dāsni.

Šodien, 27. maijā, viņi rīta agrumā jau dodas uz Jelgavu, lai piecu dienu iepazīšanās brauciens, kuru TAVA organizējusi sadarbībā ar Zemgales un Kurzemes reģionālajām tūrisma asociācijām un nacionālo lidsabiedrību "airBaltic", tā īsti sāktos.

TAVA tūrisma tirgus speciāliste Lelde Beņķe stāsta: "Gribējās, lai brauciens starptautiskajai žurnālistu grupai būtu ne tikai daudzveidīgs un iespaidiem bagāts, bet arī garšīgs."

Tāpēc iepazīšanās maršrutā plānots apmeklēt gan daudz jauku vietu, piemēram, ciemiņi dosies uz Tērvetes dabas parku, Dobeles ceriņu dārzu, Jaunpili ar viduslaiku dvesmu, romantisko Kuldīgu un Liepāju ar Karostu. Gan mediju pārstāvjus gaida viesošanās ķiploku audzētāju saimniecībā "Antek", Svētes maizes ceptuvē, pie Pāvilostas zivju kūpinātājiem, sklandraušu cepējām Alsungā u. c.

Iepazinušies ar programmu, žurnālisti labsirdīgi smaidīja, ka vēderam būs ko turēt, taču - tāds esot viņu darbs. Vispirms ir jāiepazīstas ar tūrisma piedāvājumu pašiem, pēc tam par to viņi varēs pastāstīt citiem.     

Latvijā līdz šim nav ciemojies nedz britu žurnālists Malkolms Garts Tetersels (Malcolm Garth Tattersall), kas raksta Apvienotajā Karalistē populārajā laikrakstā "The Sun", nedz vācietis Rūdolfs Mauderers (Rudolf Mauderer) no žurnālista "ReiseLust", nedz arī brīvā žurnāliste un blogere pašas izveidotajā ceļojumu blogā "Stralendschrrijven" Sandra van Bijstervelda (Sandra van Bijsterveld). Caurbraucot Rīgā ir bijis vienīgi Pavels Zajacs (Pawel Zajac), kas strādā Polijas nacionālajā ziņu portālā "Onet.pl", bet lietuvietei Kristinai Stalnionītei (Kristina Stalnionyte), ceļojumu portāla "Visikeliai.lt" redaktorei un brīvajai žurnālistei, ir gadījies būt vairākās vietās mūsu valstī, bet nekad ne Rīgā.

Zviedriete Magdalena Divina Kodra (Magdalena Divina Khodr) strādā nedēļas izdevumā "Hänt i Veckan", kas stāsta par brīvā laika pavadīšanas jaukumiem, pie kuriem, protams, pieder arī ceļošana. Zviedriete ieradās Rīgā vēlu vakarā un ar saviem grupas biedriem iepazīstas tikai šodien.

Ciemiņi, vaicāti par viņu tautiešu iecienītākajiem tūrisma galamērķiem, atzina, ka, dzīvodami dažādās valstīs, savās vēlmēs viņi ir stipri līdzīgi. Kad tuvojas garākas brīvdienas, viņi raugās uz vietām, kur ir daudz saules. Briti brauc uz Spāniju, jo pašu zemē visu laiku esot auksts un mitrs.  Nīderlandieši - uz Francijas dienvidiem, Spāniju un Itāliju. Turklāt viņu ģimenēm ar bērniem patīkot katru gadu doties uz vienu un to pašu vietu, kur viņi sastaps vienus un tos pašus cilvēkus.

Vācieši, kas pirmām kārtām ceļo pa savu valsti, izdevīgā brīdī dodas uz Itāliju vai citu siltu zemi.

Poļiem iecienīta atvaļinājumu pavadīšanas vieta ir Turcija – saka Pavels Zajacs un atzīstas, ka nesaprot, kāpēc Latvija līdz šim nav piesaistījusi viņa tautiešus. Uz Lietuvu poļi braucot bieži, bet kāpēc ne mazliet tālāk - uz Latviju? Viņa vaicājumam pievienojas arī britu žurnālists, vācietis un nīderlandiete, bet lietuviešu žurnāliste jau zina, ka Latvijā ir daudz tāda, kas var tūristiem patikt. Vajagot tikai par to vairāk stāstīt.

Kad vakar pašā vakarā lietus mitējās, daļa mūsu ciemiņu izgāja vēl pastaigā, lai "Alberta" viesnīcas apkārtnē nofotografētu brīnumainās jūgendstila ēkas, bet daļa grasījās sēsties pie datora un pirmos iespaidus jau uzlikt uz papīra. Piezīmju un fotogrāfiju, ar kurām viņi iepriecinās savus lasītājus, vēl būs daudz.

Starptautiskās žurnālistu grupas vizīte Latvijā notiek ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu.

Inta Briede, TAVA sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI