E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 34244
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba devējam nav pieejas informācijai par pacienta datiem

J
jautā:
Šodien
Ļuda

Labdien! Biju ilgstoši uz slimības lapas, t. i., 6 mēnešus. Biju informēta, ka darba devējs ir vērsies Veselības inspekcijā ar lūgumu pārbaudīt, vai slimības lapa man izsniegta likumīgi. Vai varu prasīt Veselības inspekcijai, kāda atbilde ir sniegta darba devējam? Pēc atgriešanās darbā tiku nosūtīta uz OVP. Nosūtījumā bija norādīti tādi ārsti, pie kuriem iepriekš neesmu sūtīta. Man radās iespaids, ka tas bija saistīts ar manu slimošanas diagnozi. Mani interesē, vai darba devējam nav izpausta mana diagnoze. 

A
atbild:
Šodien
Zaida Kalniņa
LV portāls
Veselības inspekcija
Inese Vēvere, Veselības aprūpes departamenta vecākā referente

Nē, darba devējam netiek izpausta sensitīva informācija par pacienta veselības stāvokli, noteikto diagnozi. To aizliedz Pacienta tiesību likums. 

“Atbildes vēstulē darba devējiem norāda tikai informāciju par to, vai darbnespējas lapa izsniegta pamatoti vai nepamatoti. Atbildē netiek sniegta informācija, kas satur personas veselības datus, – diagnoze, izmeklējumi, to rezultāti u. c. Inspekcija atbildes vēstuli sniedz iesnieguma iesniedzējam un nepārsūta tās citām personām,” norāda Veselības inspekcijas Veselības aprūpes departamenta vecākā referente Inese Vēvere. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 101 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas