Noteikumi paredz, ka turpmāk kautuvēm būs jāidentificē visas aitas pēc tirdzniecības nosaukuma, izdarot atzīmi uz liemeņa ar norādi „jēra gaļa”, tādējādi identificējot jērus (aitas, kuru vecums kaušanas brīdī nepārsniedz 12 mēnešus) un „aitas gaļa”, tā identificējot pārējās aitas, kuras kaušanas brīdī sasniegušas 12 un vairāk mēnešu vecumu.
Šāda identifikācija aitas gaļas marķējumā būs jāsaglabā visos pārtikas aprites posmos, un jānorāda marķējumā, lai galapatērētājam būtu pieejama informācija par dzīvnieka vecumu, no kura iegūta gaļa un līdz ar to arī gaļas kvalitātes un garšas īpašībām, kā arī novērstu pircēju maldināšanu.
Prasības attiecas uz Latvijā audzētu un nokautu aitu gaļu izplatīšanai Latvijas iekšējā tirgū.
Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.
Informāciju sagatavoja
Antra Elste
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas
pārvaldes vecākā referente
Tālrunis: 67878705
antra.elste@zm.gov.lv