DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Rīgas Stila un modes profesionālā vidusskola iegūst profesionālās izglītības kompetences centra statusu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valdība šodien lēma Rīgas Stila un modes profesionālajai vidusskolai no 2017. gada 16. februāra piešķirt profesionālās izglītības kompetences centra (PIKC) statusu un nosaukumu - Rīgas Stila un modes tehnikums.

Skola, kurā 2016./2017. mācību gadā mācās 1124 audzēkņi, tostarp 812 skolēni apgūst vidējo profesionālo izglītību, atbilst visiem PIKC kvalifikācijai nepieciešamajiem kritērijiem – 84 procentiem audzēkņu vērtējums profesionālās kvalifikācijas eksāmenos nav bijis zemāks par septiņām ballēm, profesionālo mācību programmu apgūšanai notiek sadarbība ar uzņēmējiem un darba devēju organizācijām vai to apvienībām, atskaitīto audzēkņu skaits nepietiekama mācību, neattaisnotu mācību kavējumu un nepareizas karjeras izvēles dēļ ir tikai 4,35 procenti.

Rīgas Stila un modes tehnikumā audzēkņi apgūst profesionālās izglītības programmas skaistumkopšanas nozarē (frizieris-stilists, kosmētiķis, vizāžists, manikīra un pedikīra speciālists), tekstilnozarē (tērpu stila speciālists, drēbnieks, šuvējs, piegriezējs) un foto nozarē  (fotogrāfs, foto dizaina speciālists).

PIKC statusa iegūšana ļaus Rīgas Stila un modes tehnikumam piesaistīt papildus finansējumu, tostarp ERAF līdzekļus mācību vides pilnveidošanai.

Ar šodien valdībā atbalstīto rīkojuma projektu "Par profesionālās izglītības kompetences centra statusa piešķiršanu Rīgas Stila un modes profesionālajai vidusskolai" var iepazīties MK mājaslapā: http://tap.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40407869&mode=mk&date=2017-02-14

Inese Baltiņa
Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas konsultante

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI