SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
Aiga Nulle
LV portāls
06. septembrī, 2024
RUBRIKA: Infografika
TĒMA: Satiksme
8
8

Jauna kārtība dzīvnieku pārvadāšanai transportlīdzekļos

Rūpējoties par cilvēku un dzīvnieku drošību un veselību, kopš 2024. gada 1. jūlija ir noteiktas prasības, kas jānodrošina, pārvadājot dzīvniekus koplietošanas un privātajos transportlīdzekļos. Ņemot vērā, ka noteikumi stājušies spēkā nesen, kompetentās iestādes sākotnēji uzmanību pievērsīs sabiedrības informēšanai un konsultēšanai un sodus uzreiz nepiemēros.

Dzīvnieku aizsardzības likums noteic, ka dzīvnieks jāpārvadā piemērotā transportlīdzeklī, nodrošinot tā veselībai nekaitīgus apstākļus. Ļaujot tam brīvi pārvietoties automašīnas salonā, avārijas situācijā dzīvnieks var saņemt triecienu un gūt smagas traumas. Tāpat tas var novērst transportlīdzekļa vadītāja uzmanību, tāpēc Ministru kabineta noteikumos Nr. 411 “Mājas (istabas) dzīvnieku labturības un aizsardzības noteikumi” ir noteikts, kas jānodrošina, pārvadājot dzīvniekus privātajos un koplietošanas transportlīdzekļos.

Par konkrēto prasību pārkāpumiem administratīvā naudas soda apmērs atsevišķi nav izdalīts, tomēr Dzīvnieku aizsardzības likumā ir paredzēta administratīvā atbildība par dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem. Minimālais soda apmērs – divas naudas soda vienības jeb 10 eiro. Līdz ar to administratīvā soda apmēru kompetentā iestāde noteiks, ņemot vērā konkrētā gadījuma apstākļus un izvērtējot esošo situāciju.  

LV portāla infografika.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI