SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
Lidija Dārziņa
LV portāls
29. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 9 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
TĒMA: Kultūra
2
2

Dziesmu svētku dalībniekiem – bez maksas vilciens Pierīgā un īpašā biļete Rīgas transportā

FOTO: Edijs Pālens, LETA

Dziesmu un deju svētku dalībnieki bez maksas varēs braukt piecos vilcienu maršrutos Pierīgā, savukārt braucieniem Rīgas sabiedriskajā transportā saņems svētku biļeti. Visiem pārējiem iedzīvotājiem ir iespēja nopirkt svētku biļeti 10 dienām par 10 eiro. Ar remontiem pārņemtajā galvaspilsētā pirms svētkiem ir atsācis kursēt 11. tramvajs, ar kuru var aizbraukt uz Mežaparku, lai nokļūtu Lielajā estrādē.

īsumā
  • Rīgā un Pierīgā jeb vilcienu maršrutu A un B zonā jebkurā virzienā svētku dalībnieki no 2. līdz 10. jūlijam varēs braukt bez maksas.
  • Bezmaksas vienreizējās biļetes atsevišķi katram braucienam svētku dalībnieki var iegūt “Pasažieru vilciena” tīmekļvietnē www.pv.lv un mobilajā lietotnē, biļešu kasēs dzelzceļa stacijās vai vilcienā pie konduktora kontroliera, uzrādot svētku dalībnieka karti.
  • Vilcieni kursēs bieži, un svētku nedēļā papildus tiks norīkoti aptuveni 25 vilcieni.
  • Rīgas sabiedriskajā transportā dalībniekiem būs bezmaksas biļete 10 dienām – no 1. jūlija līdz 10. jūlijam.
  • Dziesmu un deju svētku braukšanas biļeti 10 dienām par 10 eiro var iegādāties jebkurš rīdzinieks un pilsētas viesi.
  • Uz Mežaparku atjaunota 11. tramvaja kustība. Mežaparka Lielās estrādes un Daugavas stadiona tuvumā skatītāju personīgajiem transportlīdzekļiem autostāvvietu nebūs.

XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII deju svētku dalībnieki, uzrādot savu svētku dalībnieka identifikācijas karti, no 2023. gada 2. jūlija līdz 10. jūlijam ir tiesīgi bez maksas izmantot dzelzceļa pasažieru pārvadājumus Rīgas valstspilsētas teritorijā A un B zonas ietvaros. To nosaka grozījumi Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija noteikumos Nr. 414 “Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi”.

Bezmaksas braucienus varēs izmantot Rīgā un Pierīgā A un B zonu ietvaros. Tas nozīmē, ka Dziesmu un deju svētku dalībnieki varēs bez maksas pārvietoties maršrutos starp Rīgu un Lilasti, Vangažiem, Pārogri, Cenu un Vaivariem.

Kuros maršrutos līdz kurām stacijām brauciens būs bez maksas, ņemot vērā B zonas pēdējo staciju:

  • Lilaste (maršruti Rīga–Skulte; Rīga–Saulkrasti). Ceļā 46–47 minūtes.
  • Vangaži (maršruti Rīga–Valmiera; Rīga–Sigulda; Rīga–Valga). Ceļā 45–48 minūtes.
  • Pārogre (maršruti Rīga–Aizkraukle; Rīga–Lielvārde). Ceļā 42–46 minūtes.
  • Cena (maršruts Rīga–Jelgava). Ceļā 34–40 minūtes.
  • Vaivari (maršruti Rīga–Tukums 2; Rīga – Sloka; Rīga – Tukums 1; Rīga–Ķemeri). Ceļā 45–47 minūtes.

Bezmaksas vienreizējās biļetes atsevišķi katram braucienam svētku dalībnieki var iegūt:

  • “Pasažieru vilciena” tīmekļvietnē www.pv.lv un mobilajā lietotnē, kā biļešu veidu izvēloties “Dziesmu un deju svētku dalībnieka biļete”;
  • “Mobilly” lietotnē;
  • biļešu kasēs dzelzceļa stacijās vai vilcienā pie konduktora kontroliera, uzrādot svētku dalībnieka karti.

“Pasažieru vilciens” lūdz ņemt vērā, ka tiem, kuri vilcienā iekāps ar iepriekš izņemtu biļeti, konduktors kontrolieris lūgs uzrādīt arī svētku dalībnieka karti.

Būs papildvilcieni

“Pasažieru vilciens” Dziesmu un deju svētku nedēļā aicina pārvietoties ar vilcienu. Svētku nedēļā papildus tiks norīkoti aptuveni 25 vilcieni, laikus pieskaņojot tieši pasākumiem Mežaparka Lielajā estrādē, tas ir, koru lielkoncertam 6. jūlijā un noslēguma koncertam 9. jūlijā, informēja uzņēmuma Komunikācijas un mārketinga daļas mārketinga vadītāja Aija Babre.

Gan 6., gan 9. jūlijā vilcieni atbilstoši pašreizējam grafikam un papildus iekļautajiem reisiem no pulksten četriem pēcpusdienā līdz koncertu sākumam maršrutā Rīga–Mangaļi kursēs ik pēc pusstundas.

Savukārt maršrutā Mangaļi–Rīga naktī pēc 6. jūlija lielkoncerta būs papildreisi no pusnakts līdz pusdiviem, bet naktī pēc 9. jūlija noslēguma koncerta – papildreisi no vieniem līdz diviem.

Rīgā būs arī speciāli norīkoti vilcieni, lai svētku apmeklētāji varētu nokļūt tālāk – līdz Tukumam, Jelgavai, Aizkrauklei, Siguldai, savukārt Mangaļos – nokļūšanai līdz Skultei.

Vairāki papildreisi naktī no 9. uz 10. jūliju ir pielāgoti Sadziedāšanās nakts nobeigumam – no pulksten puspieciem līdz pieciem maršrutā Mangaļi–Rīga, kur Centrālajā stacijā būs pieejami vilcieni citos virzienos saskaņā ar regulāro grafiku.

Vilcienu kustības pilno sarakstu apskatīt un nopirkt e-biļetes varēs “Pasažieru vilciena” tīmekļvietnē un mobilajā lietotnē, sākot no 10 dienām pirms reisu izpildes.

Gājiens no estrādes līdz Mangaļu stacijai aizņem aptuveni 25 minūtes. “Aicinām pasažierus būt uzmanīgiem, gaidot vilcienu Rīgas virzienā, jo tas tiks padots pie tā saucamā salas perona jeb starp sliedēm,” vērš uzmanību A. Babre.

Foto: Edijs Pālens, LETA

Tramvajam, trolejbusam un autobusam dalībniekiem bezmaksas biļete

Rīgas sabiedriskajam transportam svētku laikā no 1. jūlija līdz 10. jūlijam paredzēta īpaša Dziesmu un deju svētku sabiedriskā transporta biļete.

Svētku dalībniekiem tā ir bez maksas. Speciālie e-taloni dalībniekiem ir nodrukāti, piegādāti svētku organizatoriem, kuri tos izdalīs dalībniekiem, informēja uzņēmuma “Rīgas satiksme” Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Braucot sabiedriskajā transportā, arī šis e-talons ir jāreģistrē.

Jebkuram svētku braukšanas biļete par 10 eiro

Savukārt ikviens rīdzinieks vai pilsētas viesis svētku laikam var iegādāties abonementa biļeti 10 dienām. Tā būs derīga braucieniem galvaspilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā no 1. jūlija līdz 10. jūlijam. Šī biļete maksā 10 eiro.

Dziesmu un deju svētku braukšanas biļete jau ir pieejama visās mazumtirdzniecības vietās, šīs nedēļas sākumā informēja “Rīgas satiksme”. Biļeti iespējams iegādāties gan speciāli svētkiem veidotā dizaina e-talonā, gan pārējos e-talonu veidos – Rīdzinieka kartē, personalizētajā e-talonā, zilajā nepersonalizētajā, kā arī dzeltenajā e-talonā.

No 28. jūnija Dziesmu un deju svētku biļete pieejama lietotnē “Rīgas satiksmes koda biļete”, kā arī “Mobilly” mobilajā lietotnē, informēja B. Bartaševiča-Feldmane. “Lai “Rīgas satiksmes” koda biļetes lietotnē iegādātos Dziesmu svētku biļeti Rīgas sabiedriskajam transportam, aicinām veikt tās atjaunošanu un lejupielādēt atjaunoto lietotnes versiju. Ja netiek lietota “Rīgas satiksmes” lietotnes jaunākā versija, lūgums restartēt lietotni pēc biļetes pirmās autorizācijas, lai biļete darbotos korekti.” 

10 eiro biļeti 10 dienām  var iegādāties ikviens interesents, un tā ir derīga neierobežotu braucienu skaitu. Arī šī biļete ir jāreģistrē katru reizi, iekāpjot transportlīdzeklī.

Plašāku informāciju par “Rīgas satiksmes” pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos medijos “Twitter” (https://twitter.com/Rigassatiksme) un “Facebook” (https://www.facebook.com/Rigassatiksme).

Uz Mežaparku – ar 11. tramvaju

Lai uz Mežaparku varētu nokļūt ar ērtāko sabiedrisko transportu, Rīgā tika pārtraukti Brasas tilta būvdarbi un 20. jūnijā atjaunota satiksme ar 11. tramvaju maršrutā “Stacijas laukums–Mežaparks. “Rīgas satiksme” informē, ka no 1. jūlija, pirmā reisa, tiks atjaunota 11. tramvaja kustība maršrutā “Ausekļa iela–Mežaparks”.

Pirms tam būvdarbu laikā 11. tramvaju aizstāja autobuss 11T, līdz ar 11. tramvaja kustības atjaunošanu ir pārtraukta 11T autobusa kustība.

Satiksmes ierobežojumi

Tuvojoties Dziesmu un deju svētkiem, no pirmdienas, 26. jūnija, Rīgā pakāpeniski vairākās vietās ieviesīs transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas aizliegumus. Ierobežojumus ieviesīs uz Dziesmu un deju svētku laiku, lai nodrošinātu veiksmīgu svētku norisi.

Pašvaldības mājaslapā ir izveidota jauna sadaļa, kurā pieejama informācija par satiksmi Dziesmu un deju svētku laikā, kā arī digitāla karte, kurā atspoguļoti gaidāmie satiksmes ierobežojumi. Informācija par satiksmes ierobežojumiem tiks papildināta atbilstoši svētku norisei. Sīkāka informācija: https://www.riga.lv/lv/satiksme-vasara.

Pašvaldības policija informē par noteikumiem

Rīgas pašvaldības policija sagatavojusi noteikumu ceļvedi Dziesmu un deju svētku dalībniekiem un viesiem.

Tajā norādīts, kas un kur Rīgā ir ierobežots un aizliegts (piemēram, smēķēt), ieteikumi (piemēram, izmantot sabiedrisko transportu), kur vērsties pēc palīdzības.

Dziesmusvētku vietnē arī informācija par satiksmi

Arī Dziesmu un deju svētku rīkotāji iesaka uz mēģinājumu un koncertu norises vietām doties ar velosipēdu, sabiedrisko transportu, vilcienu vai kājām, personīgo autotransportu novietojot citur pilsētā. Mežaparka Lielās estrādes un Daugavas stadiona tuvumā skatītāju personīgajiem transportlīdzekļiem autostāvvietu nebūs, norādīts svētku mājaslapas sadaļā Nokļūšana un satiksme.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI