SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
01. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Veselība

Turpmāk solāriju pakalpojumus drīkstēs izmantot tikai pilngadīgas personas

Stājas spēkā 01.04.2019.
Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Šodien, 1. aprīlī, stājas spēkā jaunas prasības kosmētiskā iedeguma pakalpojuma sniegšanai, kas cita starpā, līdzīgi kā daudzās citās Eiropas valstīs, aizliedz sniegt kosmētiskā iedeguma pakalpojumus nepilngadīgām personām.

Lai gan sniegt kosmētiskā iedeguma pakalpojumu nepilngadīgām personām aizliedza arī līdzšinējais regulējums, tas pusaudžiem joprojām bija salīdzinoši brīvi pieejams, uzrādot ģimenes ārsta vai dermatologa izziņu par veselības stāvokļa atbilstību šāda pakalpojuma saņemšanai.

Kā liecina speciālistu pieredze, šāda prasība jauniešus neatturēja apmeklēt solāriju. Kā norāda Veselības ministrija, lai pasargātu bērnus no paaugstināta riska saslimt ar ļaundabīgu ādas audzēju, tostarp melanomu, turpmāk kosmētiskā iedeguma pakalpojumu būs atļauts sniegt tikai pilngadīgām personām, neparedzot atsevišķus izņēmumus, kā tas bija līdz šim.

Jaunie Ministru kabineta noteikumi Nr. 13 Prasības kosmētiskā iedeguma pakalpojuma sniegšanai cita starpā paredz stingrākas prasības UV starojuma iekārtām, pakalpojuma sniegšanas telpām un to uzturēšanai, darbinieku kvalifikācijai un apmācībai, kā arī ievieš līdz šim nebijušus ierobežojumus kosmētiskā iedeguma pakalpojuma reklāmai.

Cita starpā noteikumu projekts paredz arī kādu no līdzšinējām prasībām atvieglot. Piemēram, lai samazinātu nelietderīgu birokrātisko slogu, noteikumu projektā nav saglabāta šobrīd spēkā esošā prasība veikt pakalpojumu sniegšanas vietas telpu, iekārtu un aprīkojuma apkopes tīrīšanas un dezinfekcijas uzskaiti.

Līdzšinējie Ministru kabineta noteikumi Nr. 834 Noteikumi par kosmētiskā iedeguma iegūšanas pakalpojuma higiēnas un nekaitīguma prasībām un šo prasību uzraudzības kārtību no 1. aprīļa vairs nav spēkā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI