NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
26. februārī, 2022
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts aizsardzība
30
30

Ukrainai varam palīdzēt katrs. Piesakies, aizpildot anketu!

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šobrīd, sadarbojoties valsts pārvaldes institūcijām un iedzīvotājiem, notiek koordinēta atbalsta organizēšana Ukrainai un Ukrainas pilsoņiem. Šeit norādītas trīs tiešsaistes vietas, kurās pieteikties uzņēmējiem un iedzīvotājiem, kuri vēlas iesaistīties un palīdzēt. Viens no pirmajiem soļiem ir apzināt cilvēkus, kuri ir gatavi iesaistīties palīdzības sniegšanā dažādos veidos. Tas nepieciešams, lai, tikko radīsies konkrētas vajadzības, būtu skaidrs, ko ikviens var darīt, lai palīdzētu. Šobrīd ir izveidota platforma www.ukraine-latvia.com, kurā ir pieejama informācija apkopotā veidā.  

Ekonomikas ministrija aicina visus, kuriem ir iespēja palīdzēt un kuri ir gatavi iesaistīties ziedošanas akcijā, norādīt savu informāciju, aizpildot tiešsaistes anketas:

Ekonomikas ministrija ir komunikācijā ar Latvijas uzņēmējiem un uzņēmējus pārstāvošajām organizācijām, lai apzinātu iespējas sniegt tūlītēju palīdzību, sagādājot pirmās nepieciešamības preces nosūtīšanai uz Ukrainu, nodrošinot ar izmitināšanu Ukrainas bēgļus, kā arī apzinot Latvijas uzņēmēju gatavību nepieciešamības gadījumā piedāvāt darba vietas Ukrainas pilsoņiem.

Savukārt Aizsardzības ministrija aicina uzņēmumus, kuri ir gatavi un vēlas ziedot pirmās palīdzības medicīnas preces, pārtiku ar ilgu derīguma termiņu vai citu palīdzību Ukrainas bruņotajiem spēkiem, sazināties, rakstot uz PalidzibaUkrainai@mod.gov.lv.

Līdz 28. februārim atbalstu piedāvājuši jau 654 uzņēmumi

Ekonomikas ministrija informē, ka līdz 28. februārim kopumā 654 uzņēmumi pauduši gatavību sniegt palīdzību Ukrainai un tās iedzīvotājiem.

līdz 28. februāra rītam 84 uzņēmumi no visas Latvijas pauduši gatavību ziedot dažādas pirmās nepieciešamības preces, ilgāk uzglabājamas pārtikas preces, higiēnas un medicīnas preces, apģērbu, degvielu, autoķīmijas preces, arī autotransportu un sakaru un saziņas līdzekļus, kā arī bez atlīdzības izmitināt Ukrainas iedzīvotāju ģimenes, kas bijušas spiestas izbraukt no savas valsts pastāvošo draudu dēļ.

Šobrīd 312 tūristu mītnes visā Latvijā paudušas gatavību uzņemt ap 8000 cilvēku no Ukrainas. Visvairāk palīdzību piedāvājušas tūristu mītnes Rīgas pilsētā, Tukuma novadā, Madonas novadā, Liepājā un Dienvidkurzemes novadā, kā arī Siguldas un Ventspils novadā. Tūristu mītnes bēgļu izmitināšanai var piedāvāt dažāda lieluma dzīvojamās platības, sākot no vienas gultas vietas istabām līdz četru un vairāk gultasvietu numuriem.

Savukārt 258 Latvijas uzņēmumi iesnieguši informāciju par vairāk kā 1300 vakancēm, kuras varētu piedāvāt Ukrainas iedzīvotājiem. Uzņēmumi piedāvā plaša spektra brīvās darba vietas – mežstrādniekiem, sabiedriskās ēdināšanas darbiniekiem, izglītības iestāžu darbiniekiem, dažādiem būvniecības speciālistiem, šuvējām, lauksaimniecības sektora darbiniekiem, kokapstrādes speciālistiem, kā arī mehāniķiem, metinātājiem, autoatslēdzniekiem u. c.

Uzzini vairāk >>

Platforma www.ukraine-latvia.com

Kustība “Gribu palīdzēt bēgļiem” sadarbībā ar biedrību "TechChill" ir izveidojusi platformu http://www.ukraine-latvia.com/, kurā apvienojusi informāciju tiem Latvijas iedzīvotājiem, uzņēmumiem un organizācijām, kas gatavi sniegt atbalstu Ukrainas pilsoņiem, kuri meklē patvērumu Latvijā, un Ukrainas iedzīvotājiem, kuriem šī palīdzība ir nepieciešama.

Vietnē var aizpildīt augstāk norādītās anketas, kā arī informēt par citām iespējām palīdzēt, piemēram, nodrošināt transportu cilvēkiem no Ukrainas robežas uz Latviju. Vienlaikus kustības pārstāve Linda Jākobsone aicina individuālas darbības koordinēt, jo var radīt papildu problēmas jau tā sarežģītā situācijā. "Lūdzam pirms doties uz robežu vai vest mantas pārliecināties par konkrēto vajadzību. Tas ir ļoti būtiski, lai neapgrūtinātu bēgļu plūsmu un nepieciešamo lietu saņemšanu tiem, kam tās ir visvairāk nepieciešamas. Kustības darbs notiek ciešā koordinācijā ar valsts iestādēm, tajā skaitā Iekšlietu ministriju, Valsts robežsardzi, VUGD un Sabiedrības integrācijas fondu, kā arī vairāk nekā 60 nevalstiskajām organizācijām, kuras jau sniedz vai ir gatavas sniegt palīdzību," tā L. Jākobsone.

Labs saturs
30
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI