DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas pārtikas ražotāji gatavi nosūtīt uz Ukrainu vairākus desmitus tonnu pārtikas produktu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atsaucoties Zemkopības ministrijas aicinājumam, Latvijas pārtikas ražotāji pauduši gatavību nosūtīt uz Ukrainu vairākus desmitus tonnas pārtikas produktus.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards: “Kopš Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā Zemkopības ministrija ir uzrunājusi Latvijas pārtikas ražotājus, aicinot tos sniegt atbalstu Ukrainai. Mūsu aicinājumam atsaukušies vairāki lielie pārtikas ražotāji, kas pauduši gatavību, tiklīdz tas ir iespējams, nosūtīt uz Ukrainu vairākus desmitus tonnas pārtikas produktu – putraimus, makaronus, miltus, konservus, kā arī sulas un dzeramo ūdeni, olas un citu pārtiku. Latvija turpinās sniegt atbalstu Ukrainai tās cīņā par savas valsts neatkarību visos mums pieejamos veidos!”

Pašlaik ZM aicinājumam atsaukušies AS “Dobeles Dzirnavnieks”, SIA “Karavela”, AS “Balticovo”, SIA “Cido Grupa” un “Food Union”. ZM turpina apzināt vēl citus Latvijas pārtikas ražotājus, kas būtu gatavi nosūtīt pārtiku Ukrainas iedzīvotājiem, kā arī strādā pie loģistikas risinājumiem, lai šos pārtikas produktus nogādātu Ukrainā.

Vienlaikus, tiek apzinātas iespējas sniegt atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, kas spiesti pamest Ukrainu Krievijas īstenotās karadarbības dēļ un patvērumu radīs Latvijā. Lai to pārrunātu, zemkopības ministrs tikās ar Gunāru Ķirsonu, kas apliecināja AS “Lido” gatavību nodrošināt ar ēdināšanu Ukrainas civiliedzīvotājus, kas ieradīsies Latvijā, kā arī pauda gatavību nosūtīt pārtikas produktus uz Ukrainu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI