NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
23. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Robežšķērsošana
4
4

Latvija sniegs atbalstu Lietuvai migrācijas krīzē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Agnes Gulbe, LETA

Piektdien, 23. jūlijā, Ministru kabinets izdeva rīkojumu par atbalsta sniegšanu Lietuvai saistībā ar ārkārtas situāciju migrantu plūsmas dēļ.

Latvija no valsts materiālajām rezervēm kā humāno palīdzību nosūtīs trīs teltis (divas moduļu veida teltis un vienu lielgabarīta telti), trīs elektroģeneratorus (9, 12 un 20 kW), piecus apgaismošanas komplektus ar papildu aprīkojumu, kā arī 3000 segas. Sūtījumu uz Lietuvu nogādās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, informē Iekšlietu ministrija.

Lietuva jau vairāk nekā mēnesi saskaras ar dramatisku nelikumīgo migrantu skaita, kuri šķērso Baltkrievijas–Lietuvas robežu, pieaugumu. Līdz 22. jūlijam migrantu skaits ir sasniedzis 2430. Tas ir 26 reizes vairāk, salīdzinot ar 2020. gadu, teikts rīkojuma projekta anotācijā.

Sakarā ar pieaugošo nelikumīgo migrantu plūsmu Lietuvas Republikas valdība ir izsludinājusi ārkārtas stāvokli valstī un lūdz starptautisku atbalstu (politisku, finansiālu un operatīvu) no Eiropas Savienības institūcijām un aģentūrām, kā arī no citām dalībvalstīm.

Papildus piešķiramais finansējums humānās palīdzības sniegšanā izlietoto valsts materiālo rezervju atjaunošanai ir 123 900 eiro.

Valsts materiālo rezervju likuma 3. panta pirmās daļas 9. punkts paredz, ka valsts materiālās rezerves var izmantot humānās palīdzības sniegšanai. Savukārt Ministru kabineta 2009. gada 30. jūnija noteikumi Nr. 659 “Humānās palīdzības saņemšanas un sniegšanas kārtība” paredz, ka valsts sniedz humāno palīdzību katastrofas, tās draudu gadījumā vai krīzes situācijā materiālas, finansiālas vai loģistikas palīdzības veidā (tai skaitā piesaistot ekspertus). Lēmumu par humānās palīdzības saņemšanu, pieprasīšanu un sniegšanu pieņem Ministru kabinets, pamatojoties uz Krīzes vadības padomes priekšlikumu un atbildīgās ministrijas sniegto informāciju.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI