NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
09. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts pārvalde
2
2

Izsludināti likumi, kas regulēs Covid-19 ierobežošanu pēc ārkārtējās situācijas beigām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 9. jūnijā, oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” papildu laidienā Nr. 110A publicēti likumi, kas saistīti ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldību un seku pārvarēšanu pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Valsts prezidents Egils Levits oficiālā izdevuma 9. jūnija papildu laidienā Nr. 110A izsludinājis desmit likumus, arī sešus likumus, ko Saeima piektdien, 5. jūnijā, pieņēma galīgajā lasījumā kā steidzamus.

To vidū arī divi jauni likumi:

  • Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā ir paredzēts atbilstošs pasākumu kopums, kas nodrošina ar sabiedrības veselības un drošības interesēm samērīgu privātpersonu tiesību un pienākumu apjomu un efektīvu valsts un pašvaldību institūciju darbību saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību valstī;
  • Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā ir noteikts atbilstošs pasākumu kopums Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanai un īpaši atbalsta mehānismi un izdevumi, kas tieši saistīti ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, lai nodrošinātu sabiedrības ekonomiskās situācijas uzlabošanos un veicinātu valsts tautsaimniecības stabilitāti.

Jaunā tiesiskā regulējuma mērķis ir atjaunot vispārējo tiesisko kārtību pēc noteiktā ārkārtējās situācijas termiņa beigām, kas noslēdzas šodien, 9. jūnijā.

Abi likumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas, t. i., rīt, 10. jūnijā.

Līdz ar to spēku zaudēs Ministru kabineta rīkojums Nr. 103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” un uz tā pamata izdotie ministru lēmumi, likums “Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību”, kā arī likums “Par valsts institūciju darbību ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību”.

Lai likumi stātos spēkā, tie Satversmē noteiktā termiņā ir jāizsludina oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” (vestnesis.lv). Oficiālais izdevums iznāk darba dienās un, ja nepieciešams, arī brīvdienās. Lai tiesību aktus operatīvi padarītu pieejamus sabiedrībai, ārkārtējās situācijas laikā un arī pēc tās biežāk klajā nāks “Latvijas Vēstneša” papildu laidieni.

Likumi pieejami tiesību aktu vietnes likumi.lv tematiskajā atvērumā “Covid-19”.

Aktuālie skaidrojumi par Covid-19 ierobežošanas pasākumiem tiek apkopoti LV portāla sadaļā “Covid-19”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI