NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
30. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Līgumi, dokumenti
43
43

Pieejamas vadlīnijas dokumentu izstrādāšanai un noformēšanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Lai mazinātu administratīvo slogu un skaidrotu Ministru kabineta noteikumu prasības, publicētas dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas vadlīnijas. Iecerēts, ka tās kļūs par noderīgu palīglīdzekli dokumentu sagatavošanai.

Pārskatot līdzšinējo tiesisko regulējumu dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas jomā, Tieslietu ministrija secināja, ka tas ir pārāk detalizēts un sīkumains.  

Tāpēc Tieslietu ministrijas pastāvīgā darba grupa dokumentu izstrādāšanas jautājumos ir sagatavojusi Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas vadlīnijas. To mērķis ir skaidrot normatīvajos aktos noteiktās prasības dokumentu, arī elektronisko dokumentu, izstrādāšanai un noformēšanai, sniedzot uzskatāmus piemērus.  

Vadlīnijās ir pieejams skaidrojums, kādas ir dokumentu vispārīgās izstrādāšanas prasības, kādi ir dokumenta juridiskā spēka nosacījumi, kādiem rekvizītiem var būt ietekme uz dokumenta juridisko spēku, kā izstrādāt un noformēt dokumenta atvasinājumu vai dublikātu, kā noformēt pārvaldes dokumentu, caurauklot dokumentu u.c.  

Vadlīnijas var noderēt ikvienam, jo situācijas, kad nepieciešams sagatavot tādu dokumentu, kuram ir juridisks spēks, var gadīties katram. “Tiesiskajās attiecībās dokumentu noformēšanas prasību izpildei ir tikpat liela, bet dažkārt pat lielāka nozīme nekā dokumenta teksta saturam,” teikts vadlīniju ievadā. Vadlīniju mērķauditorija ir ikviena organizācija un fiziskā persona, kurai nepieciešama palīdzība dokumentu noformēšanā.

“Vadlīnijām nav saistoša rakstura, taču tās var tikt izmatotas kā palīglīdzeklis dokumentu izstrādāšanai un noformēšanai,” uzsver Tieslietu ministrija.

Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas vadlīnijas pieejamas šeit.

Labs saturs
43
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI