NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
19. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Drošība
4
4

Talsu novadā turpinās plaša ugunsgrēka dzēšanas darbi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ugunsgrēks Talsu novada Valdgales pagastā radījis spēcīgu piedūmojumu un to var redzēt arī apkārtējo novadu iedzīvotāji. VUGD iedzīvotājus aicina nesatraukties, redzot dūmus. Gadījumā, ja ir jūtams sadūmojums, cilvēki aicināti aizvērt mājoklim logus un neuzturēties tiešā piedūmojumā.

FOTO: Ģirts Grenevics, LETA

Ceturtdien, 19. jūlijā, ugunsdzēsēji glābēji turpina plašā ugunsgrēka dzēšanas darbus, kas 17. jūlija pēcpusdienā izcēlās Talsu novada Valdgales pagastā, informē Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Ugunsgrēkā vairāk nekā 100 hektāru platībā deg kūdra un vēl nenoskaidrotā platībā arī blakus esošais mežs. Piedūmojuma dēļ trešdien evakuējušies 70 blakus esošā Ventspils novada Stiklu ciema iedzīvotāji.

Lielā sausuma un vēja dēļ liesmas trešdien turpināja izplatīties. Dzēšanas darbus veic VUGD, Valsts meža dienests. Iesaistīta vietējā uzņēmuma tehnika un NBS helikopteri ar ūdens maisu, kā arī zemessardze. Trešdien pēcpusdienā tika pieprasīta palīdzība arī no Lietuvas, lūdzot piesaistīt Lietuvas bruņoto spēku helikopteru, kurš palīdzētu ugunsgrēka dzēšanas darbos no augšas.

Naktī uz ceturtdienu ugunsdzēsēji glābēji turpināja ugunsgrēka dzēšanas darbus un ugunsgrēka izplatība vairākās vietās ir daļēji ierobežota un intensīvi tiek turpināts darbs, lai ugunsgrēka izplatību ierobežotu pilnībā, jo joprojām ir vietas, kur liesmas izplatās. Naktī ik pa laikam degšana notika gan ar atklātu liesmu un intensīvu degšanu, gan vietām tikai ar gruzdēšanu. Ugunsdzēsēju glābēju tehnika ir izvietota visapkārt perimetram, lai nepieļautu ugunsgrēka tālāko izplatību, uzsver VUGD.

Veicot šī ugunsgrēka dzēšanas un glābšanas darbus, ugunsdzēsējiem glābējiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo, pastāvot spēcīgam piedūmojumam un vējam, kas nemitīgi maina virzienu, jāveic ugunsgrēka dzēšanas darbi, līdztekus neaizmirstot arī par savu drošību. Trešdien notikuma vietā strādāja vairāk nekā 50 ugunsdzēsēji glābēji. Trešdienas vakarā uz nelaimes vietu devās ugunsdzēsēji glābēji no citām VUGD struktūrvienībām, lai nomainītu savus kolēģus. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, trešdien cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) un hospitalizēts tālākai apskatei.

Lielā piedūmojuma dēļ atbildīgie dienesti trešdien aicināja evakuēties Ventspils novada Stiklu ciema iedzīvotājus. No 120 Stiklu iedzīvotājiem 70 piekrita evakuēties, bet 50 - atteicās to darīt. Ceturtdien VUGD precizēja, ka no Stikliem nav izbraukuši 5 - 7 vietējie iedzīvotāji. VUGD aicina iedzīvotājus klausīt operatīvo dienestu norādēm un, ja nepieciešama evakuācija, tad evakuēties. Ja nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība, nekavējoties jāzvana uz tālruni 112.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI