NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
03. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts aizsardzība
1
3
1
3

Notiks Baltijas valstu prezidentu un ASV prezidenta Donalda Trampa samits

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Edijs Pālens, LETA

Šodien, 3. aprīlī, Vašingtonā, Baltajā namā, notiks trīs Baltijas valstu prezidentu un ASV prezidenta Donalda Trampa augstākā līmeņa tikšanās. Samita laikā tiks atzīmēta Baltijas valstu dibināšanas simtā gadskārta, kā arī apliecināta Latvijas, Lietuvas un Igaunijas stratēģiskā partnerība ar Amerikas Savienotajām Valstīm. Samita ietvaros notiks arī Baltijas valstu un ASV Biznesa forums, kuru organizēs ASV Tirdzniecības kamera.

"Samitā, kas veltīts Baltijas valstu simtgadei, plānots pieņemt deklarāciju, kurā sagaidām spēcīgu politisku vēstījumu attiecībā uz ASV atbalstu Baltijas valstu drošībai un aizsardzībai. Samita laikā plānots iezīmēt turpmāko Baltijas valstu un ASV sadarbību, īpaši drošības un aizsardzības jomā, kā arī ekonomikā, enerģētikā, izglītībā un citās jomās," uzsvēris Latvijas Republikas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā informē Valsts prezidenta Preses dienests, pēc tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu R.Vējonis apmeklēs Sanfrancisko un Silīcija ieleju, kur paredzēta tikšanās ar sociālo tīklu kompāniju "Facebook" un "Google" pārstāvjiem. Vizītes laikā plānots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības ASV apmeklējums un tikšanās ar Latvijas uzņēmējiem, kas darbojas Silīcija ielejā, kā arī vietējās latviešu diasporas pārstāvjiem Sanfrancisko un Ņujorkā.

Darba vizītes ASV noslēgumā Valsts prezidents apmeklēs Latvijas simtgadei veltīto Nacionālās basketbola asociācijas spēli starp "New York Knicks" un "Milwaukee Buck".

Darba vizītē ASV šobrīd uzturas arī Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, kam paredzēta tikšanās ar ASV domnīcas "Atlantic Council" (Atlantijas Padome) pārstāvjiem. "Sadarbība ar ASV ir viena no Latvijas aizsardzības politikas divpusējo attiecību prioritātēm. Kopš 2014. gada ASV bruņotie spēki rotācijas kārtībā uzturas Baltijas valstīs, tādējādi apliecinot ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā un veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā," uzsver Aizsardzības ministrija.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI