NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
05. decembrī, 2011
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: E-vide
7
7

Jaunums LV portāla lietotājiem – saturs strukturēts pa nozarēm

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LV portāla infografika

Attīstība, jauni piedāvājumi un uzlabojumi ir katra pakalpojumu sniedzēja pastāvīgā uzmanības lokā esošs darba uzdevums. LV portāls no šā mēneša lietotājiem piedāvā jaunu informatīvo sadaļu un rakstu strukturējumu pa nozarēm. Jaunievedums (skat. zemāk tematisko katalogu) ir ērts visa satura pārskats nozaru dalījumā. Katrā nozarē piedāvājam gan rakstus, gan tiesību aktu izlasi (aktuālās redakcijas vortālā Likumi.lv), gan pārskatu par visiem jaunākajiem "Latvijas Vēstnesī" izsludinātajiem likumiem, Ministru kabineta noteikumiem un to grozījumiem, gan tiesību aktu projektu izlasi u.c.

Ieskaties un izmanto!

Kur LV portālā lietotājs var atrast 16 nozares? Tas ir ļoti vienkārši! Nozares portāla sākumlapā augšējā rīku joslā ir izkārtotas horizontālā virzienā – pirmā ir valsts pārvalde, nozaru rindu noslēdz Eiropas Savienība. Atverot izvēlēto nozari, tās atvērumā lietotājam tiek piedāvātas informatīvās vienības jeb bloki, kuros apkopota attiecīgai nozarei piederīga informācija.

Tātad LV portāla lasītājs, uzklikšķinot uz izvēlētās nozares, iegūst šādu informācijas izkārtojumu: LV portāla publikācijas; iedzīvotāju iesūtītie jautājumi un uz tiem sagatavotās atbildes – e-konsultācijas; LV portālam valsts iestāžu iesūtītās preses relīzes; spēkā esošo tiesību aktu izlase; tiesību aktu projektu izlase likumdevēja datubāzēs; jaunākā informācija par oficiālajā laikrakstā izsludinātajiem tiesību aktiem un to grozījumiem.

Tāpat nozares griezumā esam apkopojuši un turpmāk LV portālā būs atrodama arī vērtīga uzziņas informācija no citiem resursiem. Tie ir valsts e-pakalpojumi, valsts iestāžu skaidrojumi par normatīvo regulējumu, pakalpojumiem u.c. uzziņas informācija, nozarei piederīgas aktualitātes Eiropas institūcijās, sabiedrības līdzdalības iespējas un video sižeti. Šī plašā informatīvā pasaule, mūsuprāt, būs vērtīgs ceļvedis, palīgs un uzziņas materiāls nozares profesionāļiem.

Savukārt ar praktiski lietderīgo informāciju – nozarē atlasītos LV portāla skaidrojumus, viedokļus, e-konsultācijas un valsts iestāžu sniegto uzziņas informācijas klāstu – kas lieti noderēs ikvienam sociāli atbildīgam mūsu valsts iedzīvotājam, aicinām iepazīties, izvēloties kādu no sarkanajā augšas rīkjoslā piedāvātajiem tematiskajiem satura filtriem. Katrā nozarē tie ir no divi līdz seši.

LV portāls attīstība: specializēts medijs

LV portāla pēdējā lietotāju aptaujā (2010.gada decembrī) redakcija guva apliecinājumu, ka LV portāla kā medija izvēlētā specializācija – noderīgi tiesību aktu skaidrojumi un viedokļi par valstī noteikto tiesisko regulējumu - ir pareizs virziens un lietotāji portālā atrod sev noderīgu informāciju gan savā profesionālajā darbībā, gan personiskām vajadzībām.

Par to, cik nepieciešama un pieprasīta ir darba un dzīves praktisko situāciju likumiskā ietvara skaidrošana, apliecina arī 2010.gadā LV portālā ieviestais e-konsultāciju projekts. LV portālā ir publicēts pāri par 800 e-konsultāciju jautājumu-atbilžu, un redakcija ik dienas saņem iedzīvotāju iesūtītus jautājumus, uz kuriem ar valsts iestāžu speciālistu palīdzību tiek sagatavota konkrēta atbilde – dots padoms, skaidrota situācijas būtība, norādīti turpmākie jautājuma risināšanas virzieni.

Apkopojot gan mūsu lietotāju ieteikumus, gan pārdomājot citas LV portālā vēlamās un iespējamās informācijas pasniegšanas iespējas, kopš šī gada vasaras esam strādājuši pie nozaru informācijas projekta, komplektējot saturu un veidojot jaunu tā pasniegšanas vizuālo ietvaru.

"Ikvienam ir svarīgi uzzināt jaunāko informāciju gan savā profesionālajā jomā, gan praktiski lietderīgu informāciju savai ikdienas un ģimenes dzīvei."

Nozaru informācija ir veidota, pamatā balstoties uz LV portāla satura specializāciju. Domājot, kādus informatīvos segmentus lietotājam piedāvāt katras no 16 nozaru satura klāstā, balstījāmies uz diviem kritērijiem: ikvienam ir svarīgi uzzināt jaunāko informāciju gan savā profesionālajā jomā, gan praktiski lietderīgu informāciju savai ikdienas un ģimenes dzīvei.

Mēs ceram, ka LV portāla nozaru informācijas piedāvājums būs apmeklētājiem ērti lietojams un saturiski noderīgs. Ar šo jauninājumu LV portāls sper nākamo soli satura un funkcionalitātes pilnveidošanas virzienā, uzsākot darbu pie nākamā attīstības projekta - LV portāla sākumlapas satura, struktūras un funkcionalitātes pārveides, ko plānojam lietotājiem jaunajā veidolā nodot 2012.gada pavasarī.

Apmeklējiet LV portālu katru dienu un iesakiet to saviem kolēģiem, draugiem un paziņām!

Tematiskais katalogs



Labs saturs
7
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI